2015 yılı Trafik Haftası etkinlikleri Avanos İlçesi ve köylerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Avanos ilçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri tarafından Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyü İlköğretim okulu, Özkonak beldesi Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim okulu, Mahmat köyü Şehit Murat KOÇ İlköğretim okulu, Göynük köyü İlköğretim okullarındaki öğrencilere Trafik haftası nedeniyle yapılan etkinlikler çerçevesinde Trafik ile ilgili genel konular hakkında seminer verilerek, öğrencilere bu kapsamda şapka, kitap ayırıcı, balon vb. hediyeler verilmiştir. Yine karayollarında yapılan uygulamalarda sürücülere trafik bilgi broşürleri dağıtıldı.

Jandarma Trafik ekipleri tarafından, yaz aylarında artan tarım işleri ve bölgemizin turizm bölgesi olması sebebiyle yoğunlaşan trafik akışında meydana gelebilecek trafik kazalarında can ve mal kaybını önlemek amacıyla yapılacak trafik kontrollerinde; araçlarda emniyet kemeri ile motosikletlerde kask kullanımını yaygınlaştırmak, seyir halinde cep telefonu ve alkol araç kullanımlarını önlemek maksadıyla belirtilen hususlara ağırlık verileceği belirtildi.

Hıza bağlı Trafik Kazalarını minimum seviyeye indirmek için Avanos – Göreme , Yeni Ürgüp Yolu ve Gülşehir il yolları ile ilçenin diğer yollarında Radarla Hız Kontrolü uygulamalarına devam edileceği gibi uyarıcı ve önleyici konularda bilgilendirmeler yapıldı.

v