Her bayram öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramının Arefe gününde de Avanos Asri Mezarlığı kabir ziyareti yapan vatandaşlarımızla dolup taştı.
Yakınlarına dua etmek için mezarlıklara gelen vatandaşlar, kabir başlarında Kuran-ı Kerim okuyarak ebediyete intikal eden yakınlarını unutmadıklarını gösterdiler. Mezarları ve ağaçları sulayan vatandaşlar, kabirlerde yatan yakınları için dualar okudular.
Belediyemiz tarafından da gün boyu mezarlıkta Kur’an-ı Kerim yayını yapıldı. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, kendileri de Kur’an-ı Kerim okumayı ihmal etmeyerek, yakınlarının kabri başında dualar etti.
Belediyemiz tarafından her bayram arefesinde olduğu gibi mezarlık girişinde vatandaşlarımıza kolonya dökülerek ikramlar yapıldı. Her ne kadar mezarlıklar duyguların yoğun yaşandığı yerler olsa da mezarlıkta sevinçli zamanlar yaşanabiliyor. Bunun en güzel örneği her bayram öncesi Avanos Asri Mezarlığında yaşanıyor. Birbirlerini kabir ziyaretinde gören akrabalar ve tanıdıklar burada hasret gideriyor.