Dün gece saat 20:30 sularında hafif başlayan kar yağışı bugün gündüz saatlerinde etkisini artırırken rüzgarla birlikte zaman zaman tipiye çeviriyor.

Burası Avanos !

Şehir içi ulaşımı yönünden herhangi bir aksaklık bulunmazken, trafik açısından riskli yollar ve rampa olan yerlerde hafif tuzlama çalışmaları sabahın erken saatlerinde Belediye ekiplerimiz tarafından yapıldı. Köy ve Beldelerden gelen taşımalı eğitim öğrencilerine okullar 07 Ocak 2015 Çarşamba günü tatil edildi. Şehir içindeki öğrencilerin ise ulaşımda bir sıkıntı olmadığı için eğitimi devam ediyor.

Bu gece don ihtimali olacağından yollarda buzlanmaya karşı araç sürücülerinin dikkatli olması ve tedbir alması yönünde haberler yayınlandı. Don riskine karşı su sayacı ve boruları açıkta bulunan vatandaşlarımızın da tedbir almaları mağdur olmamaları açısından önem arz ediyor.

Avanos’ta mevsimin ikinci, 2015’in ise ilk kar yağışı bazı vatandaşlarımıza da umut oldu. 3-4 gün kadar sürecek olan kar yağışından öğrenciler tatil, çiftçiler bereket beklerken, yer altı su rezervlerine de katkı sağlaması umut ediliyor. Bölgemiz için yapılan hava tahminlerinde kar yağışı ve buzlanma riskinin 11 Ocak 2015 Pazar gününe kadar devam edeceği ifade edildi.