Ülkemizin değişik şehirlerinden tanınmış imam ve hatiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kur'ân-ı Kerim Buluşmaları’nın ilk gününde, Kur'ân ziyafetini dinlemek üzere vatandaşlarımız Avanos Merkez Camiinde bir araya geldi.

 

İlçemiz Merkez Camiinde 60 gün sürecek olan, her gün yatsı namazı öncesi ve sonrasında tahkik usulü ile (yarım cüz) Kur'ân-ı Kerim okuma ve hatim programı, 1 Şubat 2013 Cuma akşamı İstanbul Mecidiye Köy Merkez Camii İmam Hatibi Ali DERMAN’ın kıraati ile başladı. Cami içerisinde duvara yerleştirilen projeksiyon perdesinden Ayeti Kerimelerin Türkçe meali de ekrana aktarıldı.

 

Yatsı namazından önce İstanbul Mecidiye Köy Merkez Camii İmam Hatibi Ali DERMAN’ın güzel kıraati ile başlayan Kur'ân-ı Kerim ziyafeti sonrasında daha önce Avanos Müftümüz olan ve şuan Nevşehir Müftü Yardımcılığı görevini yürüten A. Celalettin ALTUNKAYA hocamız Kur'ân-ı Kerim okumamın ve öğrenmenin önemine değinen bir sohbet yaptı. Daha sonra camii cemaatine ve Kur'ân-ı Kerim dinlemek üzere Merkez Camiine gelen vatandaşlarımıza sıcak salep ikram edildi. Merkez Camii önündeki dernek binasında Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Belediye Başkan Yardımcımız Orhan TAŞ, Kur'ân-ı Kerim Buluşmaları etkinliğimizin ilk konuğu olan İstanbul Mecidiye Köy Merkez Camii İmam Hatibi Ali DERMAN, Nevşehir İl Planlama ve Koordinasyon Kurulundan Ahmet BELEDA, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı A. Celalettin ALTUNKAYA ve vatandaşlarımız bir arada salep içerek sohbet ettiler.

 

İlçemiz Merkez Camiinde 60 gün sürecek olan, her gün yatsı namazı öncesi ve sonrasında tahkik usulü ile Kur'ân-ı Kerim okuma ve hatim programı, 1 Şubat – 1 Nisan tarihleri arasında her akşam yatsı namazından önce ve sonra olmak üzere Merkez Camiinde devam edecek Kur'ân-ı Kerim Buluşmaları’na tüm halkımız davetlidir.