Kutlamalar çerçevesinde, 19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunma ve Kortej Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, öğlen saat 13:00'te Merkez Camiinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulması ile devam edecek. Kızılırmak kenarında akşam saat 20:00'de fener alayı, dilek feneri, havayi fişek gösterilerinin ardından Amfi Tiyatro'da Gülşen KUTLU konseri ile noktalanacak.

 

Avanos'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programıyla dolu dolu ve şölen havasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerimize bütün halkımız davetlidir.

Avanos Belediyesi Etkinlikler‏…

Avanos Belediyesi fark yaratmaya devam ediyor."Avanos-Kızılırmak Kültür ve Sanat Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen sosyal aktiviteler ve etkinlikler Avanos'u bölgenin kültür-sanat merkezi haline getirdi.

 

Her haftasonu mutlaka bir sosyal aktivitesi ve etkinliği olan belediye, vatandaşlara sosyal belediyecilik anlamında büyük şehirleri aratmayan ölçekde organizasyonlar düzenliyor.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Avanos'ta tam bir şölen havasında gerçekleştirilecek gibi görünüyor. Gündüz başlayan kutlamalar gece saatlerine kadar devam ediyor. Kortej ve Bayrak yürüyüşü, Fener Alayı, Dilek Feneri, Havayi Fişek Gösterisi, Gülşen Kutlu Konseri.

 

Kültür ve sanat etkinlikleri içerisinde yer alan yazar söyleşileri kapsamında ülkemizin tanınmış usta yazar, edebiyatçı, tarihçi, şair, düşünür ve akademisyenlerinden oluşan usta kalemleri neredeyse her hafta sonu Avanos'ta dinlemek ve söyleşilerine katılmak mümkün. Bu kapsamda 18 Mayıs 2013 Cumartesi  günü Prof. Dr. Ahmet ARSLAN "Felsefe mi? Din mi?" konulu söyleşi için Avanos'ta sevenleri ile buluşacak.

 

Yine 25 Mayıs 2013 tarihinde Avanos Amfi Tiyatroda Türk Halk Oyunları Grup Yarışmaları ile sölen havasında halk oyunları yapılacak. Etkinlikler saymakla bitecek gibi değil, Etkinlik takvimi Avanos Belediyesi'nin internet sitesinden takip edilebilir.

 Prof. Dr. Ahmet ARSLAN ile Felsefe mi? Din mi? Konulu Söyleşi

 

"Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri" yazar söyleşilerimizin beşinci konuk yazarı, Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, 18 Mayıs 2013 tarihinde yazar söyleşimize katılmak üzere Avanos'a geliyor.


"Avanos-Kızılırmak 4. Kültür ve Sanat Günleri" çerçevesinde düzenlediğimiz yazar söyleşilerimizin konuk yazarı Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 14:00'de, "Felsefe mi? Din mi?" konulu söyleşimize katılmak üzere Avanos'ta olacak.


Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olan söyleşimize tüm halkımız davetlidir.