Türkiye genelinde 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler ile mahalle muhtarlıkları ve ihtiyar heyetleri seçimi ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nca alınan 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren seçim büroları açılabilir kararının üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen Avanos'ta partiler seçim bürolarını resmi olarak faaliyete geçirmedi.

AK PARTİ adayı Mustafa Körükcü adaylık açıklaması en geç yapılan olmasına rağmen seçim bürosunu ilk açan başkan adayı oldu. Ancak başkan adayı Körükcü, İnce market karşısında bulunan seçim bürosu için henüz açılış yapmadı. Avanos'ta seçim bürosunu hazırlayan ancak açılış yapmayan 2. aday ise Saadet Partisi adayı Ali İhsan Sezer oldu. Sezer'in seçim bürosu heykelin doğu tarafındaki sıra dükkanlarda bulunuyor

CHP adayı İsmet İnce ise 3 Şubat Pazartesi günü seçim bürosunu açacağını duyurmuştu ancak seçim bürosu olarak seçilen Meydan kafenin belediyeye ait olması ve mevcut kiracı ile yapılan sözleşmede 3. şahıslara kiralanamaz maddesi bulunması nedeniyle belediyenin bu seçim bürosu açılışını dolaylı olarak engellediği açıklandı. İsmet İnce'nin seçim bürosu olarak kendi iş yeri olan Tafana restoranı kullanacağı yönünde düşünce içerisinde olduğu söyleniyor.

MHP adayı Mustafa Kılıç ise seçim bürosu için henüz harekete geçmedi ancak onun da kısa zamanda seçmenle buluşacağı bir seçim bürosu hazırlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Seçim büroları özellikle akşamları toplanıp çay içtikleri sohbet ettikleri mekânlar olarak biliniyor. Bilimsel olarak seçime katkısı olup olmadığı bilinmese de partiler her seçim döneminde seçim büroları açıyor. Adayın maddi gücüne ve iddiasına göre bu seçim büroları hem daha iyi mevkide hem de daha büyük ve gösterişli oluyor.
Adayların seçim bürosunun ve seçimde kullandığı araçların büyüklüğü seçmende kazanmaya yakın aday algısı yaratıyor.

AVANOS GAZETESİ