Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlü tarafından Avanos’taki sokak hayvanları için parklara yemek ve otomatik su kapları yerleştiriyor.
Yerleştirildikleri yerlere sabitlenen kapları dış etkenlere karşı dayanıklı ve rahatlıkla temizlikleri yapılabiliyor. Sokaklarda temiz su bulmakta güçlük çeken hayvanlar için belirli noktalara konulan su kapları, su tesisatlarının yanında bulunmaları ve üzerlerindeki şamandıra sistemleri sayesinde suyu muhafaza ediyor.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi için etkin çalışmalar yürüten Avanos Belediyesi, özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için su kapları hazırladı. Şamandıralı su kaplarının içlerinin devamlı temiz suyla dolu olması için kaplara mevcut sulama sisteminden su bağlantısı yapılıyor. Kapların içleri boşaldıkça sulama sisteminden otomatik olarak su doluyor, böylece kaplar hiç boş kalmıyor. Ayrıca suyun kirlenmesi durumunda termosifon sistemi ile boşaltılan su yeniden dolduruluyor.

Belediye Başkanımız İsmet İnce konuyla ilgili olarak; “sokak hayvanlarının suya ve yemeğe ihtiyacı oluyor. Bu nedenle belediye olarak, şehirdeki parklara otomatik su kapları ve yemek kapları koyuyoruz.  Sokak hayvanları konusunda her zaman çözüm odaklı, iyi niyetli bir yaklaşım sergiliyoruz. Su ve yemek kaplarını sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve mümkün olduğunca çöp karıştırmalarını önlemek üzere hazırladık. Onlara hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca, Avanos Belediyesi’ne ait hayvan barınağında toplanan hayvanlar, sağlık kontrollerinden geçiriliyor, kuduz aşısı başta olmak üzere her türlü parazite karşı aşılamaları yapıldıktan sonra kısırlaştırılıp, küpelenerek kayıt altına alınıyor ve daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor.

Periyodik süreçlerde gerçekleştirilen bakımlar sayesinde başıboş hayvanların sağlıkları korunurken, vatandaşlar için de tehlikeli olmaktan çıkıyor. Agresif davranışlı köpekler rehabilite edilerek gözetim altında tutuluyor.