Bu gün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden galip çıkan Recep Tayyip Erdoğan için Avanos Ak Parti teşkilatının hazırladığı kutlamalara katılım yoğun oldu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar da Dombıra şarkısıyla coşan kalabalık. Hava fişek gösteriyle doyasıya eğlendi. Ak Parti 9. kez seçimlerden galip gelerek rekora da imza atmış oldu. Ak Parti bayrakları ve Erdoğan posterleriyle süslenen parti binası önündeki kalabalık, Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle sloganları attı.
Hükumet Binası önünden dev Erdoğan posteri açan kalabalık Cumhuriyet Meydanına yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanından yürüyerek belediye binası önünden sloganlar ve tekbirler atana kalabalık buradan tekrar parti binası önün geldi. Kutlamalar araç konvoyu düzenlenmesiyle son buldu. Kutlamalara Ak Parti İlçe Başkanı Serkan Feralan, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Fatma Parmaksız ve Şaban Topuz, Avanos Eski Belediye Başkanı Mustafa Körükçü,Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli Belediye Meclis Üyeleri Ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Karanfil katıldı.

Kutlamada İlçe Başkanı Serkan Feralan ve Mustafa Körükçü halka seslendi. Feralan Konuşmasında Türkiye kazanmıştır dedi. Ak Partinin 9. kez sandıktan galip çıktığını söyleyen Feralan, Avanos genel oy oranlarına göre Recep Tayyip Erdoğan 820 oy farkla sandıktan galip çıkmıştır dedi. Zaferi kutlamak hepimizin hakkıdır, kimseyi rahatsız etmeden bize yakışan şekilde eğlenmeliyiz dedi.