12.’sini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Kapadokya Şiir ve Kültür Şöleni ile bir kez daha Türkiye’deyiz! Program dâhilinde, 3 ayrı şairimizin Sadi Teltik, ibrahim Özdemir,Feridun Türkmen´in sanat yıllarını kutlayacağız. 3 yıl önce  kaybettiğimiz Merhum Şair-Yazar Rasim Köroğlu’nu ve diğer şairlerimizide rahmetle anarak, şiirlerini dile getireceğiz.
 
Bıkmadan ve her yıl yeni bir heyecanla hazırlıklarına başlayarak gerçekleştirdiğimiz kültür ve şiir şölenlerimizin, 12.’sini düzenliyoruz. Bu yıl programımız Kapadokya Bölgesi'nin değişik yerlerinde gerçekleşecek.
 
 Nevşehir 08.12.2017, Kırşehir 09.12.2017, Göreme 09.12.2017 ve Kozaklı 10.12.2017 ayaklı programımıza şiirlerin yanında, türküleriyle sanatçılarımız eşlik edecektir.
 
Nevşehir'de, yerden 700 metre yukarıda Anatollian balonda düzenleyeceğimiz şiir dinletisi ile geleneksel faaliyetimizi bir kez daha gerçekleştireceğiz.
 
Şairlerimizin ve sanatçılarımızın yer aldığı programımızda, Şairlerimiz şiirlerinide dile getirecek.
Her programda, davetlilerimizle birbirinden büyülü şiirler buluşturacak, Sanatçılarımız türküleri ile davetlilerimizi mest edeceğiz. Bütün programlara öğrencilerimizide davet ederek, şiirlerini usta şairlerimize sunma fırsatı vereceğiz.
 
Almanya´dan davetlimiz olarak bölgemize gelecek Güney Filipin adası Buyan  Darusalam Sultanlığının Prensesi ve Uluslar arası Gazeteciler derneği Başkanı, Türkiye Hollanda, Almanya fahri büyük elçisi Prenses Fatma Afife Gürsoy yurt içi ve yurt dışından 35 şairlerimiz  ve sanatçılarımız katılacaklardır.
Kapadokya kültür derneğimiz ile bölgemizi ve Türkiye mizi uluslararası platformlarda tanıtıyor kültürümüze, sanatımıza, insanımıza büyük destek sağlıyoruz.
Bunun yanı sıra eğitime, spora ve yardımlaşmaya büyük destek sağlıyoruz.
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kültür ataşeliğimiz, Nevşehir Valiliğimizin Başkonsolosluklarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, basınımızın manevi 
ve iş adamlarımızın destekleri ile 10 yılda 152 büyük, geniş kapsamlı ve dikkat çekici bölgelerde Kapadokya Tanıtım Programları gerçekleştirdik.
Bu etkinliklerimize milyonlarca ziyaretçinin katıldığını ve ücretsiz izlediğini tahmin ediyoruz.
 
 
Düzenlediğimiz şiir yarışmasında derece alan şairlerimizi ve bölgemizdeki öğrencilerimizi ödüllendirerek, onurlandıracağız.