NTSO Genel Sekreteri Aydoğan; “K Türü Yetki belgelerinde Geçerlilik Sürelerine Dikkat!...”
Karayolu Taşıma Kanunu çerçevesinde düzenlenen K türü yetki belgelerinin 5 yıllık geçerlilik süreleri bulunduğuna dikkat çeken Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İ. Hakkı AYDOĞAN, belge sahiplerini yenileme sürelerini geçirmemeleri konusunda uyardı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol doğrultusunda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2005 yılından bu yana bu hizmeti başarı ile verdiğini hatırlatarak, her beş yılda bir yenilenen belgeler konusunda bazı belge sahiplerinin gereken hassasiyeti göstermediğini belirtti ve; “K türü yetki belgesi sahibi gerçek ve tüzel kişilerin mevzuat doğrultusunda yapması gereken bildirimleri süresi içerisinde yapmaması ve belge yenileme işlemlerini süresi içerisinde gerçekleştirmemeleri sonucunda, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu’nda öngörülen cezai müeyyidelerle karşı karşıya kaldıklarını ve maddi kayıplar yaşadıklarını görüyoruz. Belge sahiplerinin hem işlerinin aksamaması ve hem de cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için belge geçerlilik tarihlerini kontrol etmelerini özellikle hatırlatmak istiyorum.” Dedi.
Ayrıca, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı otomasyon sisteminde belge sahibi firmaların iletişim bilgilerinin de güncel olması gerektiğini hatırlatan Aydoğan, Bakanlık tarafından sistem üzerinden yapılacak bildirimlerin düzenli olarak belge sahiplerine ulaşabilmesi için özellikle telefon bilgilerinin Odamıza başvurularak güncellenebileceğini hatırlattı ve şu açıklamalarda bulundu: “Oda olarak her zaman için üyelerimize en sağlıklı hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Üyelerimizin ve K türü yetki belgesi sahiplerinin, telefon başta olmak üzere her türlü iletişim bilgilerindeki değişikliği Odamıza bildirilmesi halinde kendileri ile sağlıklı bir şekilde iletişim kurmamız mümkün olacaktır. Gerek Odamızla ilgili her türlü faaliyet ve gerekse ihtiyaç halinde kendileri ile iletişime geçebilmemiz için üyelerimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.”