Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yine sıradışı bir çalışmaya imza attı. Sarhoş adam' heykeli, Eskişehir'de barlar sokağına kondu. CHP'li Belediye tarafından Sıradışı bir heykelle kamuoyuna verilen sosyal mesaj genelde tüm çevrelerde büyük takdir toplarken bazı kesimlerdende eleştiri gecikmedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "Kentlilik bilincini geliştirmeye yönelik Eskişehir’in muhtelif yerlerine koyduğumuz heykellere bir yenisini daha ekledik. Kendi atölyelerimizde hazırladığımız heykel, Barlar Sokağı olarak bilenen Vural Sokak girişinde yerini aldı" denildi...

Bölgedeki yaşanan olumsuzluklara karşı mesaj göndermek amacıyla konulduğu ifade edilen Şarhoş heykeline diğer heykellerden farklı olarak heykelle verilmek istenen mesaj Yazı ile de yazıldı: Şişedeki Gibi Durmaz!

Geçtiğimiz aylarda Çekirdek Çitleyen Eşek heykelini porsuk kenarına yerleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin o heykeli de pek çok kesimden olumlu tepkiler toplamıştı.  Bu sıradışı çalışmanın tüm belediyelere örnek olmasını diliyoruz. Zira şehirler farklı olsada toplumsal sorunlarımız ülke genelinde müşterek. Alkol bağımlılığı ile yaşanılan trafik kazaları ve daha bir çok suçu tetikleyen olaylar maalesef ülkemizde sıkça yaşanıyor.
Şarhoş heykeli de sosyal medya üzerinde en çok konuşulan ve tartışılan konular arasında yer alırken Nevşehir gündeminde de kendine yer buldu.

Diğer heykellerden farklı olarak bu heykelde mesajı YAZI İLE DE VERİLMESİ ise dikkat çeken en büyük fark...

Daha önce de Porsuk Çayı'nın ve çevresinin temiz kalmasına dikkat çekmek adına ‘Kovadan Balık Tutan Adam' ve ‘Çekirdek Çitleyen Eşek' heykelini Adalar Bölgesi'ne yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, yine kendi atölyelerinde hazırlattığı ‘Sarhoş Adam' heykelini Vural Sokak girişine koydu. 

Bizde isterük...! Nevşehir de yetkilileri göreve davet ediyoruz... Zira Eskişehir'deki eşeklerden de, alkol alıp çevresine rahatsızlık verenlerde Nevşehir'de hiçte azımsanmayacak kadar çok maalesef. Ne dersiniz, Belki bu sosyal mesaj şehrimizde de etkili olabilir.
 

Bunun yanında Ensonhaber.com da kendine özgü manşetlerinden birini atarak Heykel için "Belediyeden İçiyorsanız edebinizle için heykeli yaptı" başlığını kullandı.

Eskişehir'e sarhoş adam heykeli

Eskişehir'e sarhoş adam heykeli