1717’de Sultan Üçüncü Ahmed Han’ın kızı Fatıma Sultan ile nikahlanarak Damat unvanını alan İbrahim Paşa, 13 yıl süren Sadrazamlık döneminde o gün ki ismi ile Muşkara da bir yerleşim yeri oluşturabilmek için büyük gayret gösterdi. Nevşehir’in İl olma sürecinde büyük katkısı olan Damat İbrahim Paşa’nın heykeli Nevşehir merkez 350 Evler Mahallesinde ki Anıt Park’ta sergileniyor.

Daha önce İbrahim Paşa Mahallesinde ki parkın içerisinde yer alan ve elinde bir Lale olduğu (kayıp) belirtilen heykel ile ilgili bir ayrıntı görenleri hayrete düşürüyor.

Sol elinde Lale olan Damat İbrahim Paşa’nın orta ve yüzük parmağını başparmak ile birleştirerek işaret ve serçe parmağını havaya kaldırması Ülkücülerin simgesi olan kurt işareti ile bire bir aynı olduğu görülüyor.

Sol eli ile kurt işareti yapan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın heykelini ziyaret eden Ülkücüler, kimsenin fark etmediği bu ayrıntıyı, fark ederek fotoğrafladı.

Nevşehirli Damar İbrahim Paşa’nın milliyetçi bir kişiliğe sahip olduğunu, doğduğu şehrin gelişmesi için büyük katkılar sunduğunu ifade eden Ülkücüler, Heykelde ki bu ayrıntının kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Ülkücüler daha sonra heykelin yanın da kurt işareti yaparak fotoğraf çektirdi.