Milli Gazete köşe yazarı Gazeteci yazar Osman Aytekin’in ikinci öykü kitabı “Buluşma” Roza Yayınlarından çıktı.

 

“BULUŞMA” isimli öykü kitap kapak tanıtımında şu ibareler yer alıyor: “Osman Aytekin kendine özgü, realist hikâyelerine “Buluşma”da yirmi üç yeni hikaye ile Anadolu’dan renler sunmaya devam ediyor.

Bu kitapta yazar; Buluşma, Adresini Bulmayan Aşk, Anadolu Yollarında, Anzaf Çayında, Çağnı Eteklerinde, Dalgalar Arasında, Giden Gelmiyor, Gölette,Hayvan Cambazı, İşte Öyle Bir Günde Onu Görmek, Karlar Kalkınca, Kaybolan Atlar, Onunla Yaşamak, Sürgün, Sütbeyaz Güvercinim, Tarlaya Ektim Yulaf, Yeni Hayata Başlamak, Yalnızlığın Gölgesinde, Vay Albuz Vay ve Bir Müptela Adam ile karşınızda.

Masum insanların duygularına sığınan vicdan yürekteki sevgiyi yeniden diriltebilir. İşte Osman Aytekin bu kitabında; Anadolu insanının samimi, saf, sevgiyle dolu ve fakat yeri geldiğinde de ne kadar akilane bir hayatla iç içe olduğunu “Buluşma” hikayelerinde okuyucuları geçmişle bugün arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

 “Ne tarihi evler, ne gökdelenler, ne de şu sahil kenarındaki tekneler, şu kalabalıklar… Sevincine sevinç eklenmişti. Oltasını denize fırlatanlara baktı. Bazılarının yüzlerinde umut, bazılarınınsa sevinç vardı. Sevmek ne güzeldi. Şu umurunda olmadığı eski yeni binalar, kayıklar, tekneler, yeşilin her tonunu bahşeden ağaçlar, kuşlar, martılar ve bütün bir koca şehre can katan şu insanlar… İşte bütün bu varlık âlemi umurunda olmasa da içine doğan sevgi halesiyle apaktı. Bu sebeple de koca bir şehri kucaklamak gibi bir duyguyla seviyordu; bütün her şeyi.”(Buluşma”dan)”

 

Roza Yayınlarından “Harman Zamanı” öykülerinden sonra şimdi de “Buluşma” Öykü kitabı.  Aytekin “Buluşma”da geçmişe dönüş ve bugün arasında yer alan hayatları gerçekçi bir anlatışla okuyucuya sunuyor. İnsanların yapılan hataların bedelini ödediğini belirten yazar Aytekin;Geçmişle bugün arasında muhakeme yapıldığında; geçmişteki imkânsızlıklar insanların bir birlerine daha fazla sarılmalarına sebep olmaktaydı. Bu sarılmalarda genellikle iyilikten yana, yardımlaşmadan yana olmuştur. İnsanlarda sevgi ve inanç bugüne göre daha barizdi, dolayısıyla bu sıcaklık sarsılmaz gibiydi. Ancak bugün teknolojik gelişmelere bağlı olarak insanlar kendi ağlarından da kopmaya başlamalarıyla da huzur problemi yaşar hale gelmiştir. Öykülerimde Anadolu ve metropollerde yaşamın farklı yanlarını ele almaya çalıştım. Ezilen ve acı çeken insanların hallerini gerçekçi bir hal içinde anlatmaya çalıştım”dedi.

 

OSMAN AYTEKİN KİMDİR?

 

Sanatçı, yazar.

20 Ocak 1959 Derinkuyu (Nevşehir) doğumlu ve Nevşehir Lisesi mezunudur. Emekli Memur.

Evli ve üç çocuk babasıdır. Çeşitli dergi ve gazetelerde makale, deneme, inceleme,

söyleşi ve desenleri, yayınlanmaktadır. Kartpostal ve kitap kapağı çalışmaları bulunmaktadır.

 Genç Kardelen isimli kültür sanat ve edebiyat Dergisi, Haftalık Derinkuyu Ekspres ve

Derinkuyu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü de yürütmüş olan yazarın yayınlanmış altı kitabı bulunmaktadır.

Çeşitli meslek birlikleri üyesi olan Aytekin, Milli Gazete’de yazılarına haftalık köşe  yazarı olarak devam etmektedir.

 

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

 Nefesimiz Gül Bahçesi, 2000), Ozan'ın Şairliği, şiir tahlilleri - 2002), Dünden Bugüne Derinkuyu, Araştırma-inceleme 2006),Gül Baba ve IV Murat, Çizgi Roman-2009 - Gül Baba ve IV Murat, Çizgi Roman-renkli-2011, Harman Zamanı, Öyküler 2012),Kesişen Yollar, Roman 2013 ve Buluşma, öyküler 2014)

 

KİŞİSEL SERGİLERİ

- Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1985

- Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1986

- Resim Sergisi- K.Maraş Valilik binası -1999

- Resim Sergisi- Fırat Ünv. Atatürk Konferans Salonu Elazığ - 2001

- Resim Sergisi- Konya D.G. Sanatlar Galerisi - 2003

- Resim Sergisi- Ankara Ticaret Odası Sergi Salonu - 2005

- Resim Sergisi-Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi - 2007

-Üzümlü Kilise Resim Sergisi Derinkuyu(Nevşehir) - 2011