Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye gelen Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç.Dr. Necibe NASİBOVA, Sayın Valimiz Mehmet CEYLAN'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

   Ziyarette konuşan NASİBOVA, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu Türkiye'deki bir çok üniversite de çok sayıda Azeri öğrencinin yüksek öğrenim gördüğünü belirterek, bu öğrencilerin önümüzdeki yıllarda Azerbaycan'da üst kademelerde görevler alacağını ifade etti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin en güzel örneklerinden birinin eğitim alanında yaşandığını ve bu sayede çok sayıda Azeri gencin Türkiye'ye gelerek eğitim görme fırsatı yakaladığını kaydeden NASİBOVA, Nevşehir'de öğrenim gören öğrencilerle de görüştüğünü kaydetti. Nasibova, bu öğrencilere sağlanan desteklerden dolayı Vali CEYLAN'a teşekkür etti.

   Vali CEYLAN ise Kapdokya bölgesinin Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek Azeri öğrencilerin burada bir yandan eğitimlerini tamamlarken bir yandan da Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkanı yakaladıklarını söyledi.

   Ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç.Dr. Necibe NASİBOVA, Vali CAYLAN'a bir tablo hediye ederken Vali CEYLAN'da konuk müsteşara çeşitli hediyeler sundu.