Nevşehir’de “Bağımlılık ile Mücadele” kapsamında kurumlar arası işbirliği yapmak ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede yapılacak iş ve işlemleri, faaliyetleri yürütmek yöntemleri belirlemek amacıyla Bağımlılık ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı.
Toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve kurum müdürleri katıldı.
Vali İlhami Aktaş Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Nevşehir’de yürütülen Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele hakkında geçen yıl yapılan eğitim ve uygulama alanında yapılan çalışmalar değerlendirilerek bu yıl yapılacak faaliyetler anlatıldı.
Toplantıda kurul üyelerinin bilgilendirme ve değerlendirme sunumunun ardından Vali İlhami Aktaş, “ Uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede aslında kamu görevlisi olarak değil toplumun bireyi olarak bir anne baba olarak da bizleri çok yakından ilgilendiriyor. Yapıyormuş gibi gözükmeyeceğimiz ender çalışmalardan birisi bu konu geleceğimizi gençliğimizi ilgilendiren en önemli konulardan biridir.
Özellikle son yıllarda hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Sayın İçişleri Bakanımızın konuya olan hassasiyetlerinin yansımasıyla tahmin edilmez başarılar elde edildi.
Bu doğrultuda İlimizde de Emniyet ve Jandarmamızın çalışmalarıyla büyük başarılar elde ettik. Kullananı yakalamak değil kullanılmadan önce ne yapabilirizi planlamamız gerekiyor. Emniyet ve Jandarmamız yakalamaya yönelik çalışmalar yapıyor ama uyuşturucunun kullanılmamasına yönelik çalışmaların 2018 yılında daha yoğun ve kapsamlı ele alınması gerekmekte olup bu mücadele geleceğimizle ilgili bir konudur” diye ifade eden Vali Aktaş ilgili kurumlara çalışmaların hassasiyetine binaen kapsamlı ve özverili çalışma yöntemlerinin uygulanması yönünde talimatta bulundu.
Toplantı sonunda Vali Aktaş katılımcılara teşekkür etti.