Nevşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hasan Ünver, çeşitli firma ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlardan gelen kutlama çiçeklerini, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) bağışlama kararı almasının ardından çiçeklerin satımı ile 2 bin 500 TL'lik gelir sağlandığı bildirildi.
Belediye Başkanı Hasan Ünver, başkanlığını kutlamak için çeşitli firma ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen kutlama çiçeklerini, Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Suriye, Filistin, Arakan, Somali, Çad, Gana, Kosova ve Nijer gibi, dünyada açlığın yanı sıra zulme uğramış din, dil, ırk farkı gözetmeksizin yardım elini uzatan İHH'ya bağışlama kararı aldığını belirtmişti.

İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel yaptığı açıklamada, bu örnek davranış sonrasında Nevşehir Belediyesi'nden teslim alınan 200 ü aşkın saksılı kutlama çiçeklerinin satımı ile 2 bin 500 TL'lik bir katkının sağlandığını belirtti.

Belirli aralıklarla Suriye'ye yönelen insani yardımların Tırlar yardımıyla ihtiyaç sahibi Suriyeli Müslümanlara ulaştırılması için tek bir Tır'ın 2 bin TL'lik bir bedel ile bu yardımın ulaştığını vurgulayan Öncel, Nevşehir Belediye Başkanı Ünver'in bu jesti ile bir yardım Tırı'nın ulaşım maliyetinin de kutlama çiçekleri ile karşılandığını söyledi.

Öncel, ayrıca Belediye Başkanı Ünver tarafından bağışlanan 2 koyunun da kesilerek etlerinin Nevşehir'deki ihtiyaç sahibi 20 aileye dağıtıldığını belirterek, Ünver'in bu katkıları için teşekkür etti.