Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, Nevşehir E Tipi Kapalı İnfaz Kurumu tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ etkinliğine katıldı.
Cezaevi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’nın yanı sıra davetlilerin, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukların katıldığı etkinlik; saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran’ı Kerim tilaveti ve katılımcıların şehitler için hep birlikte dua etmeleriyle başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI; FETÖ (Fetullahcı Terör Örgütü) tarafından 15 Temmuz’da devlete ve milli iradeye karşı gerçekleştirilmek istenilen hain darbe girişiminin yine milli irade sayesinde amacına ulaşamadığını belirtti.
O gece hainlerin tank, tüfek ve uçaklarla sadece devletin değil, milletin de iradesine karşı yapılmak istenilen hain bir girişim olduğunun altını çizen Rektörümüz BAĞLI, “Hainlerin bu girişimi aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik ile bertaraf edilmiş, hainlere en güzel cevabi yine millet kendi iradesiyle vermiştir. Bu vesileyle bayrağımız, ezanımız, devletimiz ve hak ile özgürlük için canlarını seve seve ortaya koyan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, bu uğurda gazi olan vatandaşlarımıza, bundan sonraki yaşamlarında güzellikler diliyorum” diye konuştu.