Bakan Binali Yıldırım otoyol açılışı ve çeşitli ziyaretler yaptı. Bor Havaalanı konusunda ne dedi.

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Niğde'de Karayolları Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı otobanın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, Ankara-Pozantı Otoyolu, Niğde Çevre Otoyolu'nun trafiğe açılmasıyla daha işlevsel hale geleceğini söyledi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, dün Niğde İlini ziyaret etti. Bakan Yıldırım, Niğde seyahati münasebetiyle Ankara’dan Nevşehir havalimanına hareket etti. Nevşehir’den karayoluyla Niğde’ye hareket eden Bakan Yıldırım, saat:14.00’de Niğde’ye ulaştı.

 

HAVAALANI, KETENÇİMENİ YOLU, HIZLI TREN KONULARINDA

MÜJDELİ HABERLER BEKLENİYORDU...

 

İlk önce Niğde Çevre Otoyolu açılış törenine yağmur altında katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakan Yıldırım, otobanın Kuzey Güney kapıları girişinde Niğde protokolü ve halk tarafından, soğuk hava ve kar yağışına rağmen coşkuyla karşılandı.

 

Niğde Valisi Alim Barut'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Yıldırım, halkı selamlayarak, daha önce yapılan çalışmalara değindi. Bakan Yıldırım; " Memleketin her köşesini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, memleketi milleti birleştirdik" dedi.

 

Bakan Yıldırım; “Mersin ve Adana'dan gelen transit trafikle Niğde şehir içi trafiği birbirinden ayrılacak ve Niğde'nin kuzeyinde yer alan Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Kırıkkale gibi yerleşim merkezlerine seyahat süresi daha da kısalacak” dedi.

 

Niğde Çevre Yolu'nun açılmasıyla, bölgedeki mevcut trafik yükünün de rahatlayacağına dikkati çeken Yıldırım, kazaların da önemli oranda azalacağını, Niğde Çevre Yolu'nun Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ndeki turizm merkezlerini de İç Anadolu ve Kapadokya Bölgesi'ne bağlayacağını söyledi.

 

Niğde Çevre Otoyolu kuzey çevreyolu gişeleri önünde düzenlenen ve yoğun kar yağışının olduğu açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, Niğde'nin adını bolluktan bereketten aldığını ve Niğde'nin 10 bin yıldır kesintisiz bir yerleşim merkezi olduğunu ifade etti.

 

Bereketli bir günde Niğde'yi kuzeye ve güneye bağlayacak bu çevreyolunun devamı olan yolun açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım; "Bu yolda, İstiklal mücadelemizde, Kurtuluş Savaşımızda, askerlerimizin haftalarca buralarda kaldığını, vatanın savunması için bu yollarda çok büyük çileler çektiğini biliyoruz. O zaman bu yollar geçit vermezdi. 1970'li yıllarda Kemerhisar-Pozantı-Ulukışla yolu ölüm yoluydu ve hep radyolarda bu yolda yol yapım çalışmaları var, dikkatli olun, takozlarınızı, çekme halatlarınızı alın öyle yola çıkın diye sürekli anons yapılırdı. Yıllar geçti maalesef bu yolda da istediğimiz adımlar atılamadı" dedi.

 

AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleket sevdasıyla, vizyonuyla kapanan yolları açtıklarını anlatan Yıldırım, geçit vermez dağları tünellerle deldiklerini, ovaları viyadüklerle geçtiklerini vurguladı.

 

Pozantı yolu, Ulukışla yolu, Niğde- Kayseri yolu ve Niğde- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Bu yolla Türkiye'nin güneyi, kuzeye ve batıya erişme kontrollü otoyolla bağlanacak, mevcut devlet yolunda harcanan taşıt işletme ve amortisman giderleriyle zaman kaybından tasarruf edilecek” diye konuştu.

 

Aksaray yolunu da bölünmüş yollarla donattıklarına dikkati çeken Yıldırım, konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

"Memleketin her köşesini bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, memleketi milleti birleştirdik. Bugün işte bu hizmetlere bir yenisini daha ekliyoruz. Adım adım otoyol, Adana'dan Niğde'ye ve Ankara'ya, oradan İstanbul'a devam edecek. Sadece bölünmüş yolla kalmayacak. Niğde'nin bundan sonra bir 10 kilometresi daha var. Gölcük beldesine bir bağlantı daha yapacağız.

 

Bu bağlantı ile Nevşehir'den gelen trafik, Kayseri'den gelen trafik Niğde'nin şehir içine girmeden transit olarak güneye gidecek. Güneyden gelenler de, kuzeye gitmeye devam edecek. Niğde'nin güzel insanlarına hizmet etmek, yollarını açmak ve hizmetlerini geciktirmeden birer birer getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu Bereketli günde, bu borcu yerine getirmenin rahatlığıyla sizlerle birlikteyiz. Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun. Yaptığımız bu eserler hayırlı, uğurlu olsun."

 

Konuşmasının ardından protokolü sahneye davet eden Bakan Yıldırım, Niğde Valisi Alim Barut, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan otoyolun açılış kurdelesini birlikte kesti. Yoğun kar yağışı sebebiyle halkın ve katılımcıların ıslanmaması için programa Niğde Valiliği'nde devam edildi.

 

 

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Niğde Valiliği önünde bekleyen tören alayını selamladı, makamda Niğde Valisi Alim Barut'tan il hakkında brifing aldı.

 

HIZLI TREN VE HAVAALANI SORULDU

 

Niğde Valiliği'nde gazetetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Yıldırım Borhaber.net editörü Erdal Güçer'in Ankara, Adana arasında hızlı tren projesinin olup olmadığını, bundan Niğde'nin faydalanıp faydalanmayacağını sordu.

 

Soru üzerine Bakan Yıldırım,  Ankara, Ulukışla, Adana hattında iki hat üzerinde, hızlı tren projelerinin olduğunu 2023'e kadar bütün hızlı tren projesini tamamlayacaklarını. Niğde'nin de bu projede yer aldığını, şuan için Konya - Karaman arasındaki bölümün devam ettiğini belirtti.

 

Borlu hemşerimiz Gazeteci Abdurrahman Yılmaz'ın ısrarlı ve o klasik tavrı ile sorduğu Bor'da yapılması planlanan havaalanı projesini ise Bakan Yıldırım cevapsız bıraktı.

 

 

 

Yıldırım, hükümetleri döneminde Niğde'ye 2 milyar 730 milyon liralık yol yaptıklarını anlatarak, Niğde'nin sıcak asfaltlı yol bakımından da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye'deki yolların yüzde 21'inin sıcak asfalt olduğunu vurgulayan Yıldırım, Niğde'deki yolların yüzde 32'sinin sıcak asfalt olduğunu kaydetti.

 

Bakan Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçişlerle ilgili soruya, "İyi gidiyor, herhangi bir sorun yok HGS'de. Şu anda istediğimiz hedeflerin üstüne çıkmış durumdayız. HGS'nin getirdiği trafik akışı daha hızlı oluyor. Kartlı geçişlerde maalesef gişelerde durup, kartı okutmak için en az 20-25 saniye zaman kayboluyordu, trafiği yavaşlatıyordu. Özellikle büyük köprü ve ana otoyollarda sorun oluyordu. HGS ile ilgili güzel dönüşler var. Vatandaşlarımız, trafikte rahatlama olduğunu, trafik akışının hızlandığını söylüyorlar. Şu anda, ağırlıklı olarak herkes OGS ya da HGS aldı. Önümüzdeki dönemde de bu ikisini de birleştireceğiz. Tek sistem olacak" dedi.

 

 

ENGELLİLERE GÖREN GÖZ CİHAZI DAĞITILDI

 

Valilikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yıldırım, Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'ndeki maçı için başarı diledi. Avrupa'da Fenerbahçe ya da Galatasaraylı kimliğinin bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Bu maçlara milli maç havasında yaklaşmamız gerekir" diye konuştu.

 

Başaralar diliyoruz. Bu takımlarımızın başka ülkelerin takımlarıyla yapacağı maçlarda artık takım taraftarı diye bir şey yok. Milli maç gibi görüyoruz. İster Galatasaray, ister Fenerbahçe, ister Trabzonspor, ister Beşiktaş olsun fark etmez. Dışarıdaki takımlarla yapılacak maçlar, bizim için milli maç niteliğindedir. Dolayısıyla Galatasaray'a başarılar diliyoruz, güveniyoruz. İnşallah iyi bir sonuç alacaklar."

 

Niğde Valiliği tarafından Niğde figürlerinin işlendiği hediye el dokuma halıyı kabul eden Yıldırım, 9 görme engelli vatandaşa, görme engellilerin gideceği yere sorunsuz bir şekilde götürebilecek olan navigasyon ve cep telefonu özelliğine de sahip olan "gören göz cihazı" armağan etti..

 

Yıldırım, görme engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için 2-3 yıldan bu yana bu proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de bu projeyi hayata geçirerek ihtiyacı olan görme engelli vatandaşlara dağıttıklarını ve dördüncü olarak da Niğde'de dağıtım yaptıklarını belirtti.

 

KARADENİZ'DE MEYDANA GELEN OLAYLARA DEĞİNDİ

 

 

Bakan Yıldırım Niğde Belediyesini ziyareti sırasında BDP’li Vekillere Samsun ve Sinop illerinde yapılanların barış süreci ve gidişata ne etkisi olur sorusunu yanıtladı.

 

 

Yıldırım, boş işlerle enerjinin azaltılmaması ve tüketilmemesi gerektiğini belirterek, "Vatandaşımız doğusuyla batısıyla kardeş olsun. Biz bu ülkeyi kurarken omuz omuza mücadele ettik.Alparslan'dan bu tarafa bin yıldan fazla bu topraklarda yaşıyoruz. Birbirimizi sınıflara ayırmadık, birbirimize üstünlük taslamadık. Millet bu işin bitmesini istiyorsa, burada da uyanık olmamız lazım. Provokasyonlara, art niyetli girişimlere asla ve asla prim vermememiz lazım. Müsamaha göstermememiz lazım. Kim olursa olsun, ne olursa olsun, nihayet oradaki arkadaşlarımız da halkın seçtiği milletvekilleridir. Oraya da onlar bu meselenin sona ermesi için gidip kendilerince bir şeyler anlatmak isterler. Bizim kültürümüzde gelen insana 'hoşgeldin' denir, ağırlanır ve 'güle güle' denir, gönderilir. Geleni kavgayla protestoyla karşılamak bizim adetimizde var mı- Ne kadar istemesen bile nezaket bunu gerektirir. Kaldı ki memlekette bir olumlu hava var. Bu, herkesin yüreğini yakıyor, şehitlerimiz var. 30-35 yıldır bütün kaynaklarımızı tüketen bir belayla karşı karşıyayız. Onun için bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun üzerinden siyaset yapmak hiçbir şekilde kabul edilemez. Siyasetin yapılacağı alanlar başka. Bu fırsatı, bu olumlu atmosferi herkesin iyi değerlendirmesi lazım" diye konuştu.

 

 

BAŞKAN AKDOĞAN BAKAN YILDIRIM'DAN DESTEK İSTEDİ

 

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şehir içerisinden geçen tren yoluna üst geçit veya alt geçit yapılması konusunda Bakan Binali Yıldırım’dan destek istedi.

 

Valilik ziyareti ardından Niğde Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şehir içerisinden geçen tren yoluna üst geçit veya alt geçit yapılması konusunda Bakan Binali Yıldırım’dan destek istedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’a yapılan çalışmalardan bahseden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Tamamlanan ve devam eden çalışmalarımız var. Özellikle 2012 yılını asfalt ve kaldırım çalışması yılı ilan ettik. Niğde Belediyesi olarak sadece 2012 yılında 125 bin ton sıcak asfalt üretimi gerçekleştirdik ve kaplama yaptık. Niğde’nin ana arterlerini bir yolumuz hariç 2012 yılında tamamen asfaltladık. Kalan yolumuzu da 2013 yılında asfaltlayacağız. Yine bu yollarımızın bozuk kaldırımlarını tamamen yeniledik. Kanalizasyon ile ilgili sorunlarımızı ortadan kaldırdık. İçme suyu sıkıntılarımız vardı onları çözdük” dedi.

 

BELEDİYE'DE İLGİNÇ DİYALOGLAR OLUŞTU

 

Belediye Başkanı Akdoğan; “Niğde İmam hatip meydanıyla, İlhanlı mahallesi arasındaki 1900 metrelik yolun yapımının talimatını 2 yıl önce vermiştiniz bizlerde talimatınız doğrultusunda yolumuzun yapımını bitirdik. Yine talimatınız üzerine Bor yolu çalışmamızın da ihalesini yaptık ve yapımına Nisan ayında başlayacağız. Bundan dolayı Niğde Belediye Başkanlığı adına hem de Niğdeli hemşerilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırımlarının önemine değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Ulaştırma Bakanlığımız son 10 yılda Türkiye’de tarih yazdı. Türkiye de ulaşım konusunda beklenenin üzerinde bir yatırım yapılarak yollarımız kullanıma açıldı. Ulaştırma Bakanlığı olarak önemli projelerin altına imza atıldı. Bunların bizde farkındayız halkımızda farkında” dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan talepte bulunan Belediye Başkanı Akdoğan; “Şu anda Niğde ili olarak otoyolun Ankara’ya kadar ulaşması konusunda bir talebimiz var. Ama ilk etapta Nevşehir’e kadar otoyol giderse havaalanına Niğde’nin mesafesi kısalmış olur. Bakanlığımızdan böyle bir talebimiz var. Bir de şehrimizin içerisinden geçen devlet demiryolları var. Bu konu geçmişte yine birkaç kez söylendi. Yer altına alınması yada güzergahının değiştirilmesi konusunda taleplerde bulunuldu. Bu taleplerden hangisi olur bilemiyorum ama biz en azından üzerine iki adet üst geçit yapılması noktasında bize destek verirseniz, biz bu çalışma için yerlerin kamulaştırılmasını Belediye olarak yapmayı kabul ediyoruz. Üst geçit yapılacak arazinin Belediye olarak biz kamulaştırılmasını yapalım. Üst geçit yapılmasını da Bakanlığınızdan talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Belediye Başkanımız hizmetlerini anlattı. 100 bin tonun üzerinde asfaltlama çalışması yapmış bu önemli bir miktar. Bu asfaltlama çalışmasındaki rakam bir şehir için çok önemli. bu asfaltla çalışmasına da bizimde 2 km'lik bir katkımız olmuş. Şehrimize helali hoş olsun. gelişimizde de gördük yol güzel olmuş. Şehre yakışır halde olmuş. Yakışmış Niğde'ye” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bakan Yıldırım; “Demiryolları ile ilgili konuya gelecek olursak. Hızlı tren projemiz var. Bu kapsamda Niğde’den Adana, Mersin oradan Gaziantep tarafına, oradan da Halep üzerinden ta Hicaz'a kadar. bu projelerimiz 2023 yılı hedefli projelerimiz ve devam edin projelerimiz. bu kapsamda Konya Karaman kısmı bu yıl başlıyor. bu kısımlarında projelerini yapıyoruz. Yani mevcut hattı hızlı tren hattına çeviriyoruz. dolayısıyla 200 km bir demiryolu olacak” dedi.

 

NİĞDE'YE HAVAALANI YAPILABİLİR AMA ÇALIŞMAZ

NEVŞEHİR HAVAALANINA OTOBANBANDAN 30 DK. GİDİLECEK

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'a Bor'da yapılması planlanan havaalanı tekrar soruldu. ; “Havaalanı ile ilgili iki ihtimal var. Birinci ihtimal Bor'da yolun kenarındaki başlanan yer, bunu yapıp küçük bir havaalanı dönüştürmek. Bu yapılabilir zor değil ama çalışmaz, bunu söyleyeyim. Sizin havalimani talebeniz devam etsin. Bunu dikkate alarak  Tuzköy'de ki hava limanını ortak kullanılacak bölgesel bir hava limanına dönüştüreceğiz. Kırşehir’den direk bir yol yapıyoruz. Aksaray Acıgöl’den direk bir yol yapıyoruz. Açılışını yaptığımız otoyolda Gölcük'e gidiyor. Gölcük'ten Ankara tarafına devam edecek. Yani Niğde otoyolu havaalanının direk yakınından geçecek. Dolayısıyla bu yol tamamlandığında Niğde'den havaalanına gitmek 55-60 km'ye düşecek. Her yerde havaalanı projesi vardı, hiç biri alışmıyordu. Bu şekilde çalışmayacak havaalanları yaparak bir yere varamayız ki bu ülkenin kaynağı yazık günah. 25 tane havaalanı açıktı doğru dürüst çalışmıyordu. Şimdi 49 tane oldu. 8 milyondan 65 milyon yolcu sayısına ulaşıldı. yurt dışını da katarsak 34 milyondan 130 milyona çıktı. Hava yolu halkın yolu oldu. Niğde otoyolunu tamamladığımız ve bağlantısını yaptığımız zaman havaalanına mesafe kısalacak ve Niğde'nin hava limanı talebi çözümlenecek” şeklinde konuştu.

 

ÇİN YATIRIMI VAR HAVAALANI TALEPLERİ VAR SORUSUNA İSE

 

Bor'da kurulacak Çin Endüstri Parkı içeresinde organize sanayine yakın havaalanı talebi var, sorusuna ise Bakan Yıldırım " Gelsinler... Havaalanı var, havaalanı proplemi yok, bu havalimanı, Niğde'ye Aksaray'a Kırşehir'e Nevşehir'e hizmet verecek, biz bunun planlmasını  yaptık yazıktır, bu  çalışmaz bu ülkenin kaynağı yazık günah"dedi.

 

 

 

Niğde Merkezden geçen tren yolu geçidi konusunda Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın talebine değinen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Belediye Başkanımız talebini çok güzel dile getirdi. Dinledik talebini aldık. Biz öyle sigara paketinin üzerine yazarak söz veren siyasetçi modellinden değiliz. Belediye Başkanımız gayet veciz bir şekilde tren yolu konusunda talebini bize iletti. Şehrin ortasından geçen tren yolu için çözüm önerisini de yaptı. şimdi bizde bakanlık olarak bu konuyu inceleyeceğiz” dedi.

 

NİĞDE SPOR'A BAŞARILAR DİLEDİ.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a halı ve Niğde Belediye Spor atkısı hediye etti. Bakan Yıldırım’da Belediye Spor’a BAL liginde başarılar diledi.

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen'i de ziyaret eden Yıldırım, daha sonra karayoluyla Nevşehir Kapadokya Havalimanı'na hareket etti.