Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları, T.C. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan geniş katılımlı Özel İhtisas Komisyonları toplantıları Türkiye’deki 81 il ile birlikte Şubat ayı içeresinde Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından TR71 Bölgesi’nde de gerçekleştirildi.

Yerel düzeyde gerçekleştirilen bu çalışmaların devamı niteliğinde ve 11. Kalkınma Planı hazırlıkları ile ilgili olarak yerel paydaşların görüş ve önerilerinin alınması amacıyla Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında yedi coğrafi bölgede; valiler, il belediye başkanları, üniversite rektörleri ve meslek örgütleri başkanlarının da katılımıyla toplantılar düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, 7 coğrafi bölgede yapılacak olan toplantıların altıncısı yarın (13.04.2018) Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın başkanlığında Nevşehir’de gerçekleştirilecek.

11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısının dahil olduğu hazırlık çalışmaları ile 11. Planın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliliğinin oluşturulması, yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin alınması, politikaların isabetli şekilde belirlenmesi ve temel kalkınma önceliklerinin tespit edilmesi amaçlanıyor.

ON BİRİNCİ KALKINMA PLANI
İÇANADOLU BÖLGESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
Nevşehir, 13.04.2018
Yer: Nevşehir-Ürgüp, Perissia Hotel
1. Oturum : 9.30 - 12.00
Otelde Öğle Yemeği : 12.00 - 14.00
2. Oturum : 14.00 -
Program Akışı
- Sunucunun hoş geldiniz takdimi
- Saygı duruşu/istiklal marşı
- Kısa tanıtım filmi (4.dk)
- Sn. Nevşehir Valisinin kürsüde hoş geldiniz konuşması
- Sn. Bakanın kürsüde hoş geldiniz konuşması
- Sn. Bakanın, Müsteşarın ve Genel Müdürün sahnedeki yerlerine davet edilmesi
- Sunucunun tekrar Sn. Bakana sözü vermesi
- Sn. Bakanın moderatörlüğünde toplantının başlaması*
*Söz almak isteyen katılımcılar sırasıyla görüşlerini ifade etmektedirler.