Hayırsever Ertürk Ailesinin Ürgüp'e kazandırdığı okulun açılışı görkemli bir törenle Turizm Bakanı tarafından yapıldı.

Ardahanlı hayırsever Hacı Ayhan Ertürk adına İstanbul'da tekstik sektöründe faaliyet gösteren Fahri Ürgüplü, Selçuk Ertürk tarafından yaptırılan Ayhan Ertürk ilkokulunun açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

Açılışta konuşan Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, okulun yapılış hikayesinden bahsederek, 5 ay gibi kısa bir sürede, böylesine özel bir okulu Ürgüp'e kazandırmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise, kendisinin de bir zamanlar buralarda eğitim görerek bugün seçilmiş bir milletvekili olarak Ürgüp'e Nevşehir'e hizmet ettiğini belirtti. Göktürk, Ertürk ailesine teşekkür ederek, Öğrencilere; "Bu okullarda eğitim gören sizler bir süre sonra bizlerin yerine geçeceksiniz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise Allah Hacı Ayhan Ertürk Amcamıza rahmet eylesin mekanı cennet olsun, bugün sizler böylesine bir işe öncülük ettiniz babanızı mutlu ettiniz, sizin evlatlarınız da sizin babanıza yaptığınız gibi babaları adına böyle hayırlı işler yapacak evlat olmayı nasip etsin. dedi.

Konuşmaların ardından Okulun açılışı Bakan Yalçın Topçu, Nevşehir Milletvekilleri, Ürgüp Kaymakamı, Ürgüp Belediye Başkanı, Ertürk ailesi tarafından İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün duası ile kurdela kesilerek yapıldı.