“Bana Gelen Olmadı”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Sosyal Güvenlik Kurumu faaliyetlerine ilçelerin daha etkin bir şekilde katılması, ilçelerdeki Vatandaşların SGK işlemlerine daha rahat ulaşımının sağlanması adına geçtiğimiz yıl Kozaklı ilçesinde Şube açılmıştı. Hacıbektaş ilçesi de bu konuda talepte bulunmuştu.

Konuya ilişkin sorumuzu cevaplayan SGK İl Müdürü Kemal Duran, Kozaklı ilçesinde açılan SGK Şubesinin ilçe esnaf ve sanatkarına hizmet etmeye devam ettiğini dile getirirken Hacıbektaş ilçesinden resmi bir talebin kendisine iletilmediğini söyledi.

Bir ilçe de Şube açılmasının belirli kriterlere bağlı olduğunu hatırlatan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kemal Duran, “Hatırlanacağı üzere Kozaklı ilçemizin gerek il merkezine uzaklığı nedeniyle, gerekse oradaki esnaflarımızın ilimize ulaşımının zor olması gibi nedenlerle SGK Şubesi isteğini olumlu görmüş ve geçtiğimiz aylarda bu ilçemizde şube açmıştık. Şubemiz Kozaklı esnafına hizmet vermeye devam ediyor. Ancak bir ilçede SGK Şubesinin açılabilmesi için belirli kriterler var. Bu kriterlerden biri de nüfus oranı. Hacıbektaş ilçesi bildiğim kadarıyla nüfusu ile bu kritere uymuyor. Şu ana kadar bana bu konuda resmi bir talep iletilmişte değil” dedi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan Hacıbektaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Can Danacı, ilçeye SGK Şubesinin açılmasını istediklerini dile getirmişti.