"NEVŞEHİR'E DEMİRYOLU GETİRECEĞİZ"
Başbakan Mitingte konuştu:

Aksaray'ın demir yoluna, kaybettiği yılları da telafi edecek şekilde süratle bağlanmasının gerektiğinin altını çizen Erdoğan, onun için 578 kilometrellik, Antalya, Manavgat, Alanya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri demiryolu projesi ile 208 kilometrelik, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demirylolu projesini aynı anda yürüttüklerini belirtti. İki projenin de elektrikli ve hızlı demiryolu olacağını kaydeden Erdoğan, Aksaray'ın bir taraftan Antalya, diğer taraftan Adana, Mersin'e, Kayseri'ye, Ankara ve İstanbul'a hızlı trenle bağlanacağını söyledi.

Erdoğan, Aksaray-Ereğli, Konya-Aksaray, Nevşehir-Aksaray yolunu bölünmüş yol olarak tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını söyledi. Sulamada Osmanlı'dan günümüze uzanan "asırlık rüya"Mavi Tünel'i tamamlamanın, diğer asırlık rüyalar gibi Ak Parti iktidarına nasip olacağını kaydeden Erdoğan, Konya, Niğde, Karaman ve Aksaray'ı kapsayan KOP projesini süratle hayata geçireceklerini vurguladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

--AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz bu gazetelerin, televizyonların kasıtlı ve çirkin yayınlarına aldırmayın. Bunların İstanbul'un, Ankara'nın sokaklarından verdikleri o marjinal görüntülere inanmayın. Bu görüntüler Türkiye manzarası değil" dedi.

--30 Mart'ta Ak Parti'nin sandıklardan birinci çıkmaması durumunda genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu daha önce söylediğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da "Sen birinci olarak çıkamazsan genel başkanlığı bırakmaya var mısın" diye sorduğunu anımsattı. "Evet diyemiyor. Dört yıl oldu, üç seçim yaşadın. Hepsinde de nal topluyor nal. Üçüncü sırada Bahçeli. Hadi bakalım Bahçeli ya, benden önce partinin genel başkanıydın. Biz partimizi kurduk, 16 ay sonra birinci parti olduk. Yüzde 63 ile parlamentoya girdik"

--"Türkiye'nin küresel projelerini durdurmak, Türkiye ekonomisini durdurmak için çok gayret sarf ettiler fakat başarılı olamadılar. Biz dik durduk, 77 milyon dik durduk, soğukkanlı olduk. Sabrettik ve bu badireyi atlattık ancak bu sefer de malum, tutturdular yolsuzluk ve rüşvet iftirasıyla 17 Aralık ve 25 Aralık girişimini başlattılar. Amaç kesinlikle yolsuzluk değildi dert başkaydı. Onda da başarılı olamadılar. Huzuru bozmak, şu anda bir kez daha istikrarımızı yaralamak, Türkiye ekonomisini, Türkiye'nin büyük hedeflerini, küresel projelerini engellemek istediler. Şu anda bu ihanet çarkı dönmeye devam ediyor fakat bu da tutmadı. Büyük Türkiye'ye, yeni Türkiye'ye çok ağır saldırıyı gerçekleştirme gayretindeler.

--Erdoğan, "Bunların evlerinden, yurtlarından bunlar gibi düşünmeyenler şimdi atılıyor. Geceleri beddua seansları yapıyorlar. Ablalar beddua seansı yapıyor ama biz dua seansı yapıyoruz. Sizler teheccütte bunu yapıyorsunuz, dualarla yapıyorsunuz. Varsın onlar beddualarını yapsınlar. Bumerang gibi bu beddualar onları vuracaktır" 

11 yılda Aksaray'a çok önemli hizmetler getirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"İnşallah Aksaray'a 208 derslikli bir eğitim kampüsü yapıyoruz, projeler hazır. 400 yataklı bir hastane kazandırıyoruz. Aksaray'a demiryolu yapmak kimsenin aklına gelmemiş. İnşallah tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet dedik; bu devlet onu da yapacak.

Aksaray'ın demiryollarına süratle bağlanması lazım. Antalya-Manavgat-Alanya-Nevşehir-Kayseri demiryolu projesi. İkincisi, Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demiryolu projesi her ikisi de çift hatlı elektrikli hızlı demiryolu olacak. Aksaray'a bize verdiği destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Fakat 30 Mart çok farklı. Benim size olan inancım tam. Belediye başkanlığında bir nöbet değişimi yaptık. Belediye Başkan Adayımız Haluk Şahin Yazgı kardeşimizle inşallah Aksaray'da hizmete devam diyoruz. İnşallah Aksaray bıraktığımız yerden hizmete devam edecek. Aksaray'dan rekor sonuç bekliyorum."ddi.

Başbakan yaptığı konuşmada Aksaraylılara  17 aralıktan sonra gerçekleşen ve ulusal gündemi meşgul eden olaylarla ilgili şikayette bulunan Erdoğan İş adamlarından cemaate MHP’den CHP’ye her kesimi eleştirdi.Geçtiğimiz gün İstanbul’da yaşanan cenaze törenini eleştiren Erdoğan orada yaşanan olaylar ve parti merkezlerinin yakılması ve yağmalanması konusundan bahsetti .Aksaraylıların merakla beklediği projelerle ilgili konuşan Başbakan  sanayi sitesinin arka kısmına TOKİ tarafından inşa edilecek 400 yataklı yeni devlet hastanesi ile 2004 yılında sözü verilen tren yolu konusunda bilgi verdi. İlk Tren yolunun Ulukışla,Aksaray,Ortaköy,Kırşehir yük treni projesi ile Antalya’yı Nevşehir Kapadokya bölgesine bağlayacak Yüksek Hızlı Treninde Aksaray’dan geçeceğini belirtti.Erdoğan yaptığı konuşmanın devamında ise bu güne kadar Aksaray’a gelen Doğalgaz,Duble yol gibi konularla ilgili konuştu.Konuşmasını hava kararıncaya kadar sürdüren Erdoğan daha sonra Aksaray’dan ayrıldı