AK Parti Nevşehir 6. Olağan il kongresine katıldıktan sonra ‘İş Dünyası Buluşması’na katılarak sivil toplum teşkilatlarının yöneticileri ile işadamları ile buluşan Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. 
Burada Başbakan Yıldırım'a Nevşehir'in meşhur tandırda yapılmış çömlekte kuru fasulye ikram edildi. 

Başbakan Binali Yıldırım, "Parmaksız'ın çömlek fasulyesini yedik, nerdeyse parmaklarımızı yiyip bizde parmaksız olacaktık. Ben buradan Sayın Arif Parmaksız beye teşekkür ediyorum" dedi. Ayrıca, Kongreler arasında böyle bir programımız yok ama bu tamamen Nevşehir’e özel oldu" dedi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın iş dünyası buluşması konuşmalarından kısa başlıklar:
- Plakanız elli, ama siz hiç ellide durmuyorsunuz referandum da tam gaz gittiniz.
- Hızlı tren de geldiği zaman havanızdan geçilmez...
- Nevşehir Organize'ye doğalgaz öncelikli... Organizeye getirmeyip nereye getireceğiz.
- Aramızda şehit polislerimizin ailelerini temsilen değerli aileler var onlarıda selamlaıyorum.
- Nevşehir'e Kamerun'dan bir değerli yatırımcımızda var. Kamerundan gelmiş ve Nevşehir'e yerleşmiş. Muhammed'i tebrik ediyorum...

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Mustafa Ataş, Fatih Şahin, Harun Karacan ve  Çiğdem Karaaslan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve  Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi,  Sağlık Bakanı, Ahmet Demircan ve AK Parti Grup Başkanı Mustafa Elitaş, AK Parti AK Parti Nevşehir Milletvekilleri: Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp TSO Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’’ın yanı sıra Nevşehir’de bulunan iş adamları ile  sivil toplum teşkilatlarının temsilcilerinin katıldığı ‘İş Dünyası Buluşması’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti hükümeti olarak sık sık mümkün mertebe toplumun bütün kesimleri ile bir araya gelmeye gayret ettiklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Nevşehir iş dünyası buluşması sonrasında NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız ve NTB Başkanı İbrahim Salaş tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.


Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.