Ürgüp Başdere arası yol yapım ve asfaltlama çalışmalarında sona gelindi. Başdere yolunun 11,5 km kısmı asfaltlanmış olup,çalışmalar devam etmektedir. Toplam 16 km asfalt kaplama yapılacak olup çalışmalar 500.000.-TL ye mal olacak.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Akgüller yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Ceylan’a çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Uğur Akgüller, Ürgüp-Başdere yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağında olduğu dönemde 2009 yılında genişletme çalışmalarının yapıldığı ve akabinde İdaremize devredildiğini belirterek "Bu yolda her yıl ciddi miktarda bozulmalar meydana gelmekte ve İdaremizce sürekli yama yapılmaktaydı. Yapılan yamanın mali külfetinin yüksek olmasının yanısıra trafik güvenliği açısından da sürekli sıkıntı yaşanmaktaydı. Bu nedenle kısmi zemin iyileştirmesi ve 2.kat asfalt kaplama yapılarak yoldaki oluşacak bozulmaların en aza indirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da Genel Sekreter Uğur Akgüller’e, Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü H. Osman Erdemir’e ve çalışanlara başarılar diledi.