BAŞER ‘’GAZETECİLER TEHDİT EDİLEMEZ’’

Nevşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muammer Başer gazetecileri kimsenin tehdit etmeye hakkı yoktur dedi.

Geçtiğimiz günlerde MHP Gülşehir Belediye Başkan Adayı Vahdi Arısoy’un bir haberden dolayı gazetecileri tehdit etmesi üzerine bir basın açıklamasında bulundu. Başer, gazetecilerin görevlerinin yaptığını ve gazetecilerin kimsenin şamar oğlanı olmadığını belirttiği açıklamada şunları kaydetti.

‘’Biz gazetecilerin görevi kamuoyunu aydınlatmak her şeyi objektif olarak kamuoyu ile paylaşmaktır. Gazeteciler eksik görmüş oldukları uygulama veya hizmetlere ilişkin olarak haberler üretirler. Bir takım sorular sorarlar. Bunların cevabını da yine kamuoyu ile paylaşırlar.

Şu anda bir seçim süreci yaşanıyor. Bu seçim sürecinde gazeteciler yeri geldiğinde belediye başkan adaylarını eleştirebilir veya onlara görev alanına giren noktalarda sorular sorabilir. Ancak her ne hikmet ise MHP Gülşehir Belediye Başkan adayı Vahdi Arısoy, sorulan bir soruya  “Sizlerle seçimden sonra hesaplaşacağız” diyerek tehdit edebilmektedir. MHP Gülşehir Belediye Başkan adayı Vahdi Arısoy, tehditleri ile mi gazetecileri yıldırmaya çalışmaktadır. Gazeteciler kimsenin şamaroğlanı değildir. Gazeteci gazeteciliği, siyasetçi siyasetçiliği ve belediye başkan adayı da belediye başkan adaylığının gereklerine uygun bir yapı içerisinde olmaları genel bir değerlendirme olarak hafızalarımızda yer edinmiştir. Kimse gazeteci arkadaşlarımızı tehdit edemez. Gazeteci arkadaşlarımız yapmış oldukları haber veya eleştirilerle, eleştiriye konu olan kişi veya kurum yöneticilerince tehdit edilmesini gerektirmez. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması temennisi ile seçimlerin böyle sakin, seviyeli ve saygılı bir ortamda geçmesini diler, tüm belediye başkan adaylarına başarılar dilerim.’’