Nevşehir, Başıboş Köpeklerle Başı Dertte. Nevşehir'de Başıboş Gezen Sokak Köpekleri Aynı yerde 8 Yaşındaki bir çocuğa daha saldırdı. Bugün köpeklerin saldırısına uğrayan 8 Yaşındaki bir Öğrenci canını zor kurtardı.

Ve işte korkulan birkez daha oldu.

Edindiğimiz bilgilere göre bugün Saat:12:00 sularında Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeni Toki konutların'da Okuldan Evine gitmekte olan 1.Sınıf Öğrencisi 8 Yaşındaki Bahaddin A. isimli bir öğrenci Başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeğin salırısına uğrayan 1.sınıf öğrencisi çocuk,ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hatırlanacağı üzere bundan yaklaşık 1 ay öncesinde yine aynı mühitte
 yaşanan olaydaBaşı Boş gezen sokak köpekleri tarafından Başından ve vücudundan yaralanan 2004 Doğumlu  Ali Simit'i olay yerinde şans eseri bulunan polis memuru kurtarmıştı.

FİB Haber.Com Whatsapp İhbar Hattımıza Gelen İhbarda Bir Vatandaşımız ' Yeni tokide gecenlerde cocuğa saldıran köpekler yine ayni yerde bugün başka bir çocuğa daha saldırdı. Geçen olaydaki gibi 8 köpek vardı. Artik bizler bu köpekler yüzünden sokağa bile çıkmaya korkar olduk.  Yetkililerden gereğini yapmalarını istiyoruz' dedi.

Nevşehir'de başıboş köpek terörü yaşanıyor. Son günlerde sayıları her geçen gün artan ve vatandaşları tedirgin eden başıboş köpeklerle ilgili olarak Nevşehirli vatandaşlarımızdan gazetemiz FİB Haber.Com Whatsapp  ihbar hattına söz birliği etmişçesine başıboş köpeklerden şikayetçi olduklarını ifade ettiler.


Vatandaşlarımız yaptıkları açıklamalarında Nevşehir'de başıboş şekilde dolaşan köpek sayısında ciddi artış var, çocuklarımız okula giderken oyun oynarken köpeklerin saldırısına uğruyor bu konuda belediyeden yardım istiyoruz ortak bir çalışma içerisine girebiliriz şeklinde çağrı yaptılar.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KONUSUNDA BELEDİYELERİN ELİ KOLU BAĞLI

Türkiye’de başıboş köpekler konusunda birçok belediyenin olduğu gibi Nevşehir Belediyesi’nin de eli kolu bağlı.
Özellikle bir çok  ilçe ve belde belediyelerinde barınak olmadığı için başıboş köpekleri toplayamıyor, veterinerlik birimi olmadığı için kısırlaştırılma, aşılama veya gerekli tıbbi bakımlarını yapamıyor, kayıt altına alamıyor. Buda yetmez gibi çevre ilçe belde ve köylerden hatta komşu vilayetlerden toplanan köpekler şehrimiz merkezine bırakılıyorlar. Bu durum başıboş köpeklerin sayılarının her geçen gün artmasına neden oluyor. Sayıları artan ve aç kalan köpekler yiyecek bulmak için çöp konteynerlerinin başından ayrılmıyor. Diğer taraftan uyuz hastalığı bulunan köpeklerin il merkezinde sürüler halinde dolaşmaları başta çocuklar olmak üzere insan sağlığını tehdit ediyor. Açıkcası, Yasal gerekçeler sebebiyle Bu olumsuzluklara belediye seyirci kalmak zorunda kalıyor.
Vatandaşlar ise özellikle gece saatlerinde dışarıya çıkanlar için büyük tehlike oluşturan sokak köpeklerine karşı tedbir alınmasını istiyor.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun belediyelere verdiği sorumluluklar neler?
– Sahipsiz hayvanlara yönelik uygulamaları (toplama, aşılama, kısırlaştırma, işaretleme, tıbbi bakım, alındığı ortama geri bırakma ve kayıt) yapmak
– Ev ve süs hayvanı satan işletme sahiplerine ve yerel hayvan koruma görevlilerine verilecek eğitimleri organize etmek.
– El konulan hayvanların kontrol altına alınmasını sağlamak, ölen hayvanların gömülmesini sağlamak.
– Geçici bakım evleri oluşturmak.
– Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması için Belediyelerde bir toplama ekibi kurulması. Ekip çalışanlarının dönemsel olarak sorumlu veteriner hekimce eğitime tabi tutulması.
– 10 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanların alındıkları ortama bırakılması.
– Bölgelere göre besleme noktaları oluşturmak.
– Hayvanlar hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakmamak.​