Daha öncesinde Nevşehir'de Başıboş Gezen Sokak Köpekleri Tehlikesini "www.fibhaber.com" olarak defalarca haberimize taşıyarak uyarılarda bulunmuştuk. Ve işte korkulan oldu. Bugün köpeklerin saldırısına uğrayan 13 yaşındaki bir çocuğumuz canını zor kurtardı.

Nevşehir'de Başı Boş gezen sokak köpekleri tarafından Başından ve vücudundan yaralanan 2004 Doğumlu  Ali Simit'i olay yerinde şans eseri bulunan polis memuru kurtardı.

Edindiğimiz bilgilere göre bugün Saat:12:00 sularında Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yeni Toki konutları Yavuz Selim Bulvarı 527. Caddesi merkez İstiklal ortaokulu yakınlarında başı boş köpeklerin saldırısına uğrayan 13 yaşındaki Ali Simit yaralandı.  

Bir anda köpeklerin arasında kalan, başından ve vücudunun bir çok yerinden ısırılan Ali, şans eseri olayı gören bir polis memurunun havaya silahıyla ateş etmesiyle köpeklerden güçlükle kurtardı.

Canını azgın köpeklerden kurtaran 13 yaşındaki Ali Simit bu halde evine güçlükle ulaşabildi. Durumu ailesiyle paylaşan Ali için Ambulans çağrıldı.


 Yaralı çocuk Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

FİB Haber Merkezi olarak kendisiyle görüştüğümüz Ali Simit, "Öğle arasında eve giderken bir anda 10 tane köpeğin saldırısına uğradım. Her iki Bacağım, Kafam , Sırtım ve kollarımdan ısırdılar. Allahtan bir polis memuru havaya silahla ateş edince korkup kaçtılar. O polis olmasa idi başıma ne gelirdi bilemiyorum. Benim yetkililerden tek isteğim bu sokak köpeklerinin biran önce toplatılması" dedi.


"OĞLUMA 10 KÖPEK SALDIRDI"
Köpeklerin aralarına aldıkları Ali'nin bacakları, sırtı, kolları, kafası ve vücudunun birçok yerini de ısırarak yaraladı. Yaralı olarak ailesi tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi'ne getirilen Ali Simit'e ilk müdahele yapılarak köpekler tarafından ısırılan bölgelerine dikiş atıldı. Kuduz aşısı yapılan minik Ali hastanede acılar içinde kıvranırken, olayın şokunu üzerinden atamayan anne ve babası, "Köpekler bizi çok korkutuyor. Oğluma 10 köpek saldırmış. Bacağının derisini koparmaya çalışmışlar. Çocuklarımızı okula gönderirken çok korkuyoruz. Köpeklerin toplatılmasını istiyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER KORKU İÇİNDE

Mahalle içerisinde başı boş köpekler burada eğitim gören minik ögrencilerin de korkulu rüyası olmuş. Bir çok arkadaşlarının defalarca köpeklerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden öğrenciler, "Sabah erken saatte okula gitmek zorundayız. Sabah evden çıktığımızda köpeklerin saldırısına uğrarız diye çok korkuyoruz. Çünkü bu bölgede çok sayıda başı boş sokak köpekleri var. Artık, İnsanlara zarar veren bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz" dedi.

Artık Biran Önce Tedbir Alın!

Nevşehirin muhtelif bir çok mahallelerinde gruplar halinde dolaşan
köpekler öğrenci ve velilerin korkulu rüyası oluyor.

FİB Haber Merkezi olarak, Yetkilileri biran önce göreve davet ediyor, bu başı boş ve sahipsiz ortalıkta dolaşan köpeklerin toplatılarak önlem almasını istiyoruz.