Nevşehir’de son günlerde başıboş köpeklerin artış gösterdiği ve durumun kamuoyunda rahatsızlık meydana getirdiği yolunda basın kuruluşlarında yer alan haberler üzerine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen açıklama yaptı.

Nevşehir’de özellikle yakın belde ve köylerden köpeklerin getirildiği şeklinde bilgilerin alındığını belirten Seçen,bununla ilgili mücadelenin de sürdüğünü belirtti.

Başıboş köpeklerin çevre ve insan sağlığının olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçmeyi amaçlayan mücadele çalışmalarında ,hayvanlara karşı duyarlı yaklaşımın sürekli olarak ön planda ele alındığını dile getiren Seçen, bu hedefler doğrultusunda hareket eden Nevşehir Belediyesi’nin özelleştirdiği köpek toplama ,rehabilitasyon ve bakım hizmetlerini her gün 2 araç ve toplam 7 personel ile sürdürdüğüne işaret etti.

2000 Evler Mahallesi Pirenni Mevkiinde oluşturulan Köpek Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde görevlendirilen Veteriner Hekim kanalıyla köpeklerin düzenli bir şekilde kısırlaştırıldığını ve rehabilitasyonlarının ardından doğal ortamlarına mutlaka bırakıldığını vurgulayan Seçen, başıboş köpek ile mücadele çalışmalarının gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğünü sözlerine ekledi.