Başkan Cingil Göreme Gençleri İle Buluştu

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göremeli gençlerin kurduğu Göreme Gençlik Birliği ile bir araya geldi.

Göreme Gençlik Birliği’nin organize ettiği ve Göreme Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen buluşmaya, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Meclis Üyesi Adayları ile Göreme Gençlik Birliğini temsilen Mustafa Durmuş ve yaklaşık 150 kişi katıldı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil toplantıda Göremeli gençlere, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Göreve geldikleri günden beri Göreme için çalıştıklarını belirten Cingil, “Her şey Göreme için diyerek yola çıktık. Bizler belediye çalışanlarımızdan meclis üyesi arkadaşlarımıza kadar hemşerilerimizin ve ziyaretçilerimizin hizmetinde olduk” dedi.

Yeni projelerini de anlatan Başkan Cingil, projeler için gençlerden destek istedi. Tekrar göreve geldiklerinde ilk olarak spor kompleksi projesini hayata geçireceklerini kaydeden Cingil, kahvehaneler, yeni terminal gibi birçok projeyi de gençlere anlattı.

Göreme Gençlik Birliği üyelerinin sorularını da yanıtlayan Cingil, Göreme için siyasi çıkar gözetmeden, siyaset yapmadan hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini söyledi. Cingil, “Göreme bizim sevdamızdır. 5 yıldır şeffaf bir belediyecilik yaptık. Kapımızı hiç kapatmadık. Kimse belediyeye geldim Başkan’ın kapısı kapalı idi diyemez. Çünkü bizim kapımız herkese açık. Hizmetlerimiz ile konuşacağız biz. Yaptığımız çalışmalar ortada. Alt geçit, kanal ıslahları ve yeşillendirmesi, kademe ve fırın projesi, yeni kütüphane binamız, sosyal projelerimiz, spor turizmi, etkinlikler gibi daha sayamadığım birçok işi Göreme için yaptık. Fuarlarda binlerce tanıtım malzemesi dağıttık. Sürekli çıtayı yükselttik. 2009’da göreve geldiğimizde su gelirimiz, 200 bin TL civarında idi. Biz yaptığımız su sayacı projesi ile beraber bu rakamı 2013 yılı itibariyle 650 bin TL’ye çıkardık. Burada şunu görüyoruz. Sadece su sayacı projesi ile mi oldu bu? Elbette hayır. Zorlaştırmadan kolaylaştırarak yardım ettiğimiz girişimci Göreme kardeşlerimiz oteller, pansiyonlar açtı. Gelen ziyaretçilerimiz arttı ki su giderimiz de arttı. Bunu böyle düşünmek lazım. Yine göreve geldiğimizde beldemizdeki otellerde yatak sayısı 2 bin civarında idi. Şu an bu rakam 5 bine yaklaştı. Bunlar çalışmak ile oluyor. İnsanımızı teşvik etmek ile desteklemek ile oluyor” dedi.

Toplantıda Başkan Cingil’in yaptığı çalışmaların anlatıldığı kitaplarda toplantıya katılan gençlere verildi.