Belediye Başkanı Nuri Cingil, mesajında öğretmenliğin emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek dalı olduğunu belirtti.

Nuri Cingil mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin yalnızca geleceği temsil eden çocukların milli değerlere bağlı, gelişme ve ilerlemenin yegane koşulunun çalışmak ve üretmek olduğunu benimsemiş olarak yetiştirilmesiyle mümkün olacaktır. Bu nedenledir ki, tüm dünyada genç neslin hem bedensel hem zihinsel hem de psikolojik gelişimlerine büyük önem verilmekte ve en büyük yatırımlar eğitim alanında yapılmaktadır. Uluslararası platformda eğitim alanındaki rekabetin gücünü bugün ne sanayide ne de ekonominin başka bir alanında görmek mümkün değildir. Başöğretmen Atatürk'ün ileri görüşlülüğü ve bilime olan inancıyla Cumhuriyetin ilk yıllarında bu gerçeği görerek büyük bir eğitim öğretim seferberliği başlattığını ve 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır' sözleriyle öğretmenin ve eğitimin önemini vurgulamıştır.

Çocuk ve gençlerimizi erken yaşlardan başlayarak, demokrasinin kazanımlarıyla tanıştıran öğretmenlerimiz, Ulu Önder Atatürk'ün 'Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder' sözünü ilke edinerek toplumumuza her zaman umut aşılamış, toplum bağlarını güçlendirmiş, etik değerlerin yaşatılmasına katkıda bulunmuş, düşünce dünyamızı zenginleştirmiştir. Yetiştirici, öğretici kimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri yüce görev nedeniyle, toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edinmişlerdir. Bu vesile ile bize geleceğimizi armağan eden Başöğretmen Atatürk ve eğitim şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygın kişilikleri ile yüreklerimizde yaşattığımız öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularla kutluyorum"