Avanos Belediye Başkanı İnce ile bir araya gelen esnafların tamamı, dükkânlarının önünde mallarını sergileyememekten ve sezonu iyi değerlendiremedikleri için sıkıntı çektiklerini belirttiler. Belediye Başkanı İsmet İnce, toplantının amacının esnaflarımızı dilemek ve sorunlarına çözüm üretmek için istişarede bulunmak olduğunu belirtti. Bu toplantılarda ortaya çıkacak olan fikirlerin karara bağlanması neticesinde herkesi bağlayıcı olacağı içinde toplantıya katılma duyarlılığı gösteren esnaflara teşekkür etti. 


Toplantının iki ana gündem maddesi vardı. Esnafın kaldırımları belirlenen ölçülerde kullanabilmesi, diğeri de esnafların bu konudaki önerilerinin alınmasıydı.

Birçok farklı kesimi temsil eden esnaflar içerisinde çoğunluklu olarak turizm sektörü, gıda ve Avanos'a yönelik hizmet veren esnaflarımız ağırlıktaydı.

İlki bugün yapılan ve esnafların sorunlarını ilgilendirdiği için sadece esnafların davet edildiği toplantıda, sorunun direk muhatapları ile birlikte gündeme ilişkin konular üzerinde kara almak için esnaflarımızın görüşlerine başvuruldu.

Belediye Başkanı İsmet İnce ortaya sunulan bütün önerileri ayrıca not aldı. Toplantı sonucunda esnaflar içerisinden gönüllü olacak temsilcilerin seçilmesine ve bu temsilcilerin, önerilerini Belediye Başkanlığına iletmek üzere yetkili kılınmasına oybirliği ile karar verdiler.

Belediye Başkanı İsmet İnce, toplantı gündeminde olmamasına rağmen yöneltilen sorular üzerine; Kent Meclisinin teşekkülüne ilişkin çalışmaların başladığını, ilerleyen günlerde Kent Meclisi içerisinde yer alacak kesimler ile de bir araya gelineceğini belirtti. Mevcut köprünün revizyonuna ilişkin olarak, sezon sonunda gündeme getirilerek çalışmaların başlayacağını belirtti.