Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri Y. Mimar Belamir Köse, Y. Mimar Özge Selen Duran, Mimar Hasan Özbay, Mimar Ercan Çoban, Mimar Faruk Eşim ve Mimar Hakan Evkaya, Uçhisar kent merkezi ve Uçhisar’da konaklama tesisi projelerini ortaya çıkarmak üzere, Uçhisar’da buluştular.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ile bir araya gelen öğrenciler, Başkan Karaaslan’dan Uçhisar ile ilgili eski ve yeni yaşama dair bilgiler aldılar. Başkan Karaaslan’ın projeleri ile ilgili başkana sorular yönelten öğrenciler, hazırlayacakları projeler ile ilgili önemli bilgiler edindiler. Başkan Karaaslan Uçhisar ve projeleri hakkında bilgiler aktarırken özellikle şunlara değindi; “Uçhisar kasabamızda eski ve yeni Uçhisar olarak yerleşim bulunmaktadır. Oluşturacağımız projelerde atalarımızın yaşadığı ortamı koruyarak ve hayatımızı sürdürebilmek için yaşanabilir bir alan oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Koruma Amaçlı imar planımız kuruldan geçti. Çekül Vakfı’ndan da onayını alarak Özel Proje Alanlarını tasvir ettik. Özel Proje Alanlarından biri olan Aşağı Mahalle Köy Meydanı projesi için Doğuş Grubundan destek aldık. Diğer Özel Proje Alanlarında da çok önemli uygulamalar ve en doğrusunu bulmaya gayret ediyoruz. Çarşı-Meydan projesi yaşanabilir ve aynı zamanda eski kasabanın yaşantısını da yansıtacak olguları taşımalıdır. Hem kapasitesini genişletmeli, hem de hiçbir yeri kırmadan dökmeden yapmalıyız. Sizlere öğrencilik hayatınızda ve projelerinizde başarılar dilerim.”
Başkan Karaaslan daha sonra öğrencilerin kasaba, turizm tesisleri ve Özel Proje Alanları ile ilgili sorularını yanıtladı.