Dünya'nın önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, İtalya'nın en büyük turizm fuarı olan 37. BIT Milano Turizm Fuarı'nda tanıtılıdı.  
                     
Nevşehir Valiliği öncülüğünde Kapadokya’nın daha etkin bir şekilde tanıtılması için tek çatı altında oluşturulan ve alınan karar gereğince 2017 yılında katılımına karar verilen fuarlardan birisi olan İtalya ‘’BIT Milano Turizm Fuarı’’nda Kapadokya Bölgesi tanıtıldı.

İtalya’da düzenlenen ve 3 gün sürecek BIT Milano Fuarı’nda, Kapadokya Bölgesi’ni, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Rehber Veli Töre temsil etti.
Türkiye’nin Bakanlık düzeyinde katıldığı fuarda Kapadokya’yı Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Rehber Veli Töre temsil etti.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş; 37.Bıt Milano Turizm Fuarı'nın ilk gününde davetlilerin Kapadokya standına göstermiş oldukları ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, 3 gün süren fuarda Kapadokya'ya yı en iyi şekilde tanıtmak için çalıştıklarını aktardı. 

Salaş, Dünyada turizmle ilgili problemler yaşanırken bir yandan yatırımlar devam ediyor ve Türkiye de turizmde büyümeyi sürdürüyor. Türkiye, turizme daha fazla katkı sunmaya devam ediyor.Türkiye'nin İtalya ile sadece Akdeniz'i ya da aynı iklimi paylaşmadığını iki toplumun benzer duyguları taşıyor. İtalyanlar, Türkiye'de yabancılık çekmez. Biz, Avrupalı dostlarımızı ve İtalyan dostlarımızı güvenle Türkiye'ye özellikle de Kapodokya'ya davet ediyoruz." dedi.

Başkan Salaş, "Ayrıca Milano da bizi yanlız bırakmayan Başkonsolumuz Hami Aksoy beye ve değerli çalışanlarına teşekkür ediyoruz." dedi.


Fuara katılan ziyaretçilere Kapadokya tanıtım CDsi, ikramlık özel kabak çekirdeği ve üzüm, minyatür peribacaları gibi birçok tanıtım materyali dağıtıldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş'ın katıldığı tanıtım çalışmalarında fuar alanına gelen ziyaretçiler Kapadokya standına büyük ilgi gösterdi.