Nevşehir'de düzenlenen aracı şehirler Mewa Bölgesel forumunda Başkan Fahri Yıldız, Marka Şehir Ürgüp'ü katılımcılara anlattı.
21-22 Eylül tarihlerinde Nevşehir'de düzenlenen aracı şehirler Mewa Bölgesel forumunun 2. gününde "marka aracı şehirler" oturumuna panelist olarak katılan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Türkiye ve Dünyanın bir çok yerinden gelen yaklaşık 200 belediye başkanı ve yönetici'ye Ürgüp'ü anlattı.
Oturum moderatörlüğünü Hülya Alper'in yaptığı panelde Başkan Yıldız, "Markalaşmış bir şehirde yaşamak, şehir sakinlerinin duyduğu aidiyet hissini artırır ve böylece şehrin genel üretkenliği ve yaratıcılığı artmış olur. Yaşadıkları şehre güçlü bir aidiyet duyan şehir sakinleri, yereldeki karar verme mekanizmalarına daha aktif şekilde katılırlar ve böylece şehrin refahına da katkıda bulunmuş olurlar. " dedi.
 Ürgüp ile ilgili 5 dakikalık bir görsel sunuma da yer verilen panelde, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan ve içerisinde Ürgüp Belediyesinin en önemli projelerinden olan Kayakapı'nun muhteşem görsellerine yer verilen sunum beğeni topladı.
Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Nevşehir'de UCLG-MEWA tarafından düzenlenen aracı şehirler Mewa Bölgesel toplantısı, Ürgüp Belediyesinin katılımcılara Ürgüp Perissia Hotelde düzenlediği yemek ikramı ile sona erdi.