Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, "Evet" çıkmasının ardından referandumda evet diyenin de hayır diyenin de kazandığını belirterek "Bu referandumun kaybedenlerini bu millet sandıkta süpürdü biz de bugün bu kavramları süpürge ile süpürüyoruz." dedi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde açıklama yapan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Anayasa değişikliği halk oylaması sonucuna göre Evet diyenin de Hayır diyenin de kaybetmediğini ifade ederek, kaybedenlerin asfalta yazılanlar olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yaptığı değerlendirmede 16 Nisan Pazar günü yapılan referandum sonrasında Türkiye'nin kararının "Evet" çıkması sonrasında asfalta "FETÖ, Darbe, Cunta, Koalisyon, PKK ve Avrupa" yazdırdı. "Bu millet bu hainlerin hepsini süpürdü, biz de şimdi süpürüyoruz süpürmeye devam edeceğiz"  dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız: "Sevgili hemşehrilerim dün 16 Nisan 2017 tarihinde bir referandum yapıldı. Referandumda sizler hepiniz güçlü bir katılım ile sandığa gittiniz ve iradenizi ortaya koydunuz. Bu seçimin kaybedeni yok, referandumun kaybedeni yok kazanını var. evet diyeni de kazandı, hayır diyende kazandı fakat kaybeden birileri var işte onlar önümüzde. Bu millet bu hainlerin hepsini süpürdü çöpe attı ve bizde bugün Ürgüp'te aynı şeyi yaptık süpürüyoruz süpürmeye devam edeceğiz ve ancak mesûliyetimizin on kat daha arttığının farkındayız. Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Ürgüp" dedi.

Başkan Yıldız'ın açıklamasının ardından yola toz kireçle yazılı olan FETÖ, Darbe, Cunta, Koalisyon, PKK ve Avrupa yazıları Belediyeye ait süpürge ile süpürüldü.