Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, dördüncü sınıf öğrencilerine yerel yönetim dersi verdi.

Türkan Diker İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri ile Mehmet Dinler İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ı ziyaret ederek çeşitli sorular yönelttiler.

İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerinin Yerel Yönetimler Ünitesi gereği Belediye Başkanı Fahri Yıldız’la Belediye Meclis Salonu’nda bir araya gelen öğrenciler, yerel yönetimler konusunda hazırladıkları sorularını sıraladılar.

“Kaç Yaşında Belediye Başkanı oldunuz?”, “Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygu?”, “Belediye ne iş yapar?”, “Ürgüp'te yapılacak her şeye siz mi karar veriyorsunuz?”, “Okulların çevresinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?”, “Hizmet yaparken, parasal kaynağı nereden buluyorsunuz?”, “Öğretmenlik mi zor yoksa belediye başkanlığı mı?”, “Mahallemize doğalgaz ne zaman gelecek?” gibi soruları yönelttiler.

Soruları not eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, hepsine de ayrı ayrı cevap verdi.

Bugün bu makamın kendisine emanet olduğunu belirten Yıldız, "ilerleyen yıllarda bu makamlara sizler geleceksiniz, kiminiz belediye başkanı, kiminiz belediye meclis üyesi olacaksınız, bizler sizlere emaneti en iyi şekilde bırakmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yıldız, öğretmenlikten geldiğim için çocuk sesine yabancı değilim, sizleri böyle yetiştiren ailenize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. diye konuştu.