Sulusarayın Arazi Kayganlıkları Düzeltiliyor ...

Nevşehir merkeze bağlı Sulusaray Belediyesinin çalışmaları sonuç verdi ve kasaba halkının en çok şikayetçi olduğu sorun artık çözülüyor.

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Yaptığımız girişimler sonuç verdi ve çok şükür Kasabamızdaki arazi kayganlığı nihayet düzeltiliyor. Bu gelişme ile Tapu kadastro kasabamıza yeniden girecek  Kadastro haritaları ve tapu sicilinde gerekli düzenlemeler yapılacak dedi.

Kasaba halkının şikayetçi olma nedeni ise halkın yıllardır kullandığı bağ,bahçe,tarla vs gibi arazilerin tamamı veya bir bölümü  farklı şahıslar adına kayıtlı çıkıyor olması veya  komşu tarla sahibi adına kayıtlı olması,Kasaba arazilerinin yaklaşık %70'de kayganlık olduğu tahmin ediliyor.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, yaptığımız çalışmalar sonrasında girişimlerimiz sonuç verdi ve En son Nevşehir Kadastro müdürlüğünden yapılan açıklamayla da kasaba halkımızın yüzü güldü dedi.

Nevşehir kadastro müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre 20-06-2014 cuma günü Sulusaray Kasabasında  Kadastro haritaları ve tapu sicilinde gerekli düzenlemelerin yapılacaktır denildi.
İşte Kadastro müdürlüğünden  gönderilen Belge ve Duyuru ilanı.