Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğü ve Üftade Kız Kuran Kursu tarafından tertip edilen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda bayanlara yönelik program düzenlendi.
Kültür Merkezinde düzenlenen programa, İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Eşi, İl Milli Eğitim Müdürünün Eşi, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrencileri Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın Kolları Temsilcileri ve kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk: ‘‘Peygamberimizin eşlerine verdiği değeri, sadakati, sevgisi, işlerinde onlara yardım ettiği konularında açıklamalar yaptı .’’
Müftü Öztürk: ‘kadına şiddetin çoğaldığı bu Çağ’da kadına gerçek değerini veren ve kız çocuğunu Allah’ın bir nimeti, kadını Allah’ın bir emaneti gören ve “cennet annelerin ayakları altındadır” buyuran Hazreti Muhammed’e şükran ve minnet borçluyuz, salât ve selam O’na, âline, ashabına ve ehlibeytine olsun”  dedi.Kadınlara mealen   şu müjdeli Hadisi Şerifi okudu. ‘‘ Bir kadın beş vakit Namazını kılarsa , Ramazan orucunu tutarsa , Kocasına (meşru isteklerinde) itaat  ederse ve iffetini muhafaza ederse Cennete dilediği kapıdan  girsin.’’
Müftü Öztürk açılış konuşmasını tamamladıktan sonra Mevlidi Nebi Haftası kutlamaları çerçevesinde Niğde İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu programa panelist olarak katılmak için salondan ayrıldı.
İl Müftülüğü ve Üftade Kız Kuran Kursu tarafından tertip edilen Mevlid-i Nebi Haftası programı Üftade Kız Kuran Kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programlarla devam etti. Program katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.