Suriye'nin kuzeyinde Amerikan desteğiyle PYD etnik temizlik yapıyor. Bayır Bucak Türkmenleri destansı bir mücadele sergiliyor.

ABD’nin 1918 tarihli Wilson planında sınırları çizilen 22 ülkeli yeni Orta Doğu haritasında, Türkiye’nin güneyi boyunca uzanacak “Büyük Kürdistan” için düğmeye basıldı.

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ DE OLMASA..

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Samir Hafez, bombalanıp IŞİD’den temizlenen yerlere PYD’nin yerleştiğini, bölgedeki Arap ve Türkmenlerin göçe zorlandığını söyledi. Hafez, Kürtlerin önündeki en büyük engelin Bayır Bucak Türkmenleri olduğunu, burada da IŞİD’in kullanılacağını söyledi, “Bu bölge kanton ilan edilmeli” dedi.

BAYIR BUCAK SON KALE

“Bir devlet kuruluyor kuzeyde, Bayır Bucak’a gelirlerse sahil kesimi var. Böylelikle Kürtler denize de açılacak, amaçları bu. PKK da bunun arkasında, hem Suriye hem de Türkiye için büyük tehlike” diyen Samir Hafez, şunları söyledi:

SAYILARI 375 BİN CİVARINDA

“Bağımsız Kürt devleti için işaret verildi. Tel Abyad’ın yüzde 80’i Araplardan ve Türkmenlerden oluşmasına rağmen IŞİD’in boşalttığı yerlerde Kürt birlikleri kontrol sağlıyor. Kuzey Irak’tan 2 bin 700 aile, Tel Abyad’ın Kürtleştirilmesi için yerleştirildi. Hatta Türkiye’ye sığınan 20 bin Kürt asıllı mülteci de geri dönecek. IŞİD, Kürtlerin önünden çekilecek, onlar da bu oyunun içinde. Silahlandırmak şarttır, tek kalan kalemiz Bayır-Bucak. Bu son kaledir, korumamız lazım. Bayır-Bucak Türkmenlerinin sayısı 375 bin civarında. Orada kalanların birçoğu ormanda çadırlarda yaşıyor. Bayır-Bucak’ta göç olursa tamamen elimizden gidecek. Kürtlerden önce IŞİD, Bayır Bucak’a gelebilir. Bundan korkuyoruz. Kürtlerden önce IŞİD’e karşı hücuma başlayan Türkmenlerdir. Bunun için bölgede kanton ilan edilmeli. Bunun için Türkiye’nin desteği şart.”

TEL ABYAH’TA 28 TÜRKMEN KÖYÜNE KÜRTLER YERLEŞTİRİLDİ

Samir Hafez, Tel Abyad’ın le geçirilmesiyle birlikte 28 Türkmen köyünün boşaltılıp buralara Kürtlerin yerleştirildiğini de belirtti.

HAÇLILARI DURDURAN OĞUZ BOYU

Türkler Osmanlı Devleti’nin Şam topraklarını kaybetmesiyle Türkiye’ye göç etmişlerdir. Suriye Türkleri (Türkmenleri olarak anlılırlar) Selçuklu ve Osmanlı döneminde, Müslümanların kutsal bölgelere olan Hac yollarını korumak amacıyla yerleştirilmişlerdir.

Suriye Türkleri tarihsel süreçte çok büyük görevler üstlenmişlerdir. Haçlı ordularına karşı yaptıkları savaşlar yanında, günümüze değin işgal altında olan bölgelerde kutsal hac yollarının koruyucuları ve bölgelerinin savunucuları olmuşlardır.

Suriye Türkleri tarihsel süreçte çok büyük görevler üstlenmişlerdir. Haçlı ordularına karşı yaptıkları savaşlar yanında, günümüze değin işgal altında olan bölgelerde kutsal hac yollarının koruyucuları ve bölgelerinin savunucuları olmuşlardır. Suriye’nin farklı bölge ve şehirlerinde yerleşmiş olan Suriye Türkmenleri özellikle Şam, Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Rakka kentlerinde ve köylerinde bulunmaktadır.

Arap sosyalizmi asimilasyon programları çerçevesinde, dil öğrenimlerini engellemiş, köylerinin isimlerini değiştirmiş, sosyal ve kültürel gelişimlerini engellemiştir. Ancak dillerini, dinlerini ve kültürlerini bugüne dek koruyabilmişlerdir.