Başkan İsmet İnce mesajında; “Milletimizin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından milli marş olarak kabulünün 97. yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.
Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.
Milli mücadelemizde olduğu gibi İstiklal Marşımız bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Vatan sevgisini gelecek nesillere aktaracak bir şeref madalyası olan bu dizeler ile başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları bize vatan yapan sayısız şehidimizi ve İstiklal Marşımızın yazarı merhum Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.
Zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurguluyor, kutsal al yıldızlı bayrağımızın ilelebet İstiklal Marşımıza göklerde dalgalanarak eşlik etmesini diliyorum.”