Nevşehir'deki su kesintisi vatandaşı çileden çıkarttı. FİBhaber.com sitesine gönderilen iletilerde " kulaklar" çınlatıldı...

Özellikle Nevşehir merkez Emek mahallesi ve 2000 Evler Mahalleleri başta olmak üzere bazı kenar mahalleler ve yüksek kesimlerde meydana gelen su kesintileri çileye dönüştü. 


"Kurban Bayramı’nda Vatandaşın Su İsyanı"




Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com a Telefon ve emaillerle ihbarda bulunan vatandaşlarımız ; Bayram günü bile suyumuz kesiliyor. Saat 9 dan beri sularımız kesik. Ayda 4-5 defa ya elektrik kesilir ya su. Beyaz eşyalarımız çalışırken kesinti olunca makineler zarar görüyor. Bir cok kez tamirci çağırdık diyen vatandaşların tepkisini çekiyor.

İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaşımız ise 2000 Evler Mahallesinde oturduğunu belirterek, “Malum Kurban bayramındayız.Evde bir duş alman gerekiyor ama sular kesik olduğu için duş alamıyorsun. Bugün bayram günü geleni gideni oluyor, herkesin çamaşırı var, bulaşığı var, banyo yapacak su akmıyor. Belediyenin bu soruna biran önce çözüm bulması gerekiyor” dedi.


"Nevşehir'de Altyapı SOS veriyor ... Artık biran önce yenilenmeli !"


FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Belediyesi Alo 153 Çağrı Merkezi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Emek Mahallesindeki sorunun çözüldüğü ve bu mahallede herhangi bir sıkıntı olmadığı,2000 Evler mahallesinde ise Nevşehir Belediyesi Su işlerinden ekiplerinin çalışmalarını yürüttüğü ve arızanın birinin giderildiği diğerininde gün içinde giderilerek suların verileceği dile getirildi.

Nevşehir'de İçme suyu borularının yetersiz kaldığı, bu yüzden bazı bölgelerde arıza verdiği için aşama aşama hatların yenilenmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız 
"Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan ilimiz Nevşehir'in altyapısını da zamana ve ihtiyaca göre yeniden yapılandırılması gerekiyor. Mevcut hatların bakımı onarılması yerine komple yenilenmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız yılların içme suyu borularının artık yenilenme zamanı geldi. Nevşehir Belediyemizi göreve davet ediyoruz dediler...


Nevşehir genelinde Belediye tarafından gerçekleştirilecek bu çalışmalar kapsamında alt yapının uzun yıllar sorunsuz hizmet verecek bir duruma getirilmesi gerektiğinin altını çizen vatandaşlarımız, Nevşehir'i besleyen ana hatlarda yaşanabilecek boru patlaması veya diğer bir arıza dan kaynaklanan su kesintilerinin yaşanmaması adına içme suyu borularının biran önce yenilenmesi için gerekli çalışmalalrın başlatılmasını bu konuda özellikle siyasilerimizin üzerine düşenleri yapması gerektiğini belirttiler.