FİB HABER ÖZEL- Belçika polisinin göğsünden vurarak ölümüne neden olan Nevşehirli gurbetçimiz Cemil Kaya olayına ilişkin olarak FİB Haber Merkezi Belçika Temsilcimiz Turan Balak Belçika'dan Bildiriyor...İyi akşamlar Nevşehir... Ne yazıkki sizlere Gurbetten Nevşehirlilerinde yoğun yaşadığı Belçikadan güzel bir haber veremiyoruz. İşte haberimizin detayları hepsi ww.fibhaber.com da...

AİLESİ TEPKİLİ...!

Belçika’nın Verviers kentinde öğlen saatlerinde meydana gelen olayda polisin bir el ateş ederek kalbin vurduğu Cemil K.(45) nın yakınları ve vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdi.


 Verviers’de bu sabah polis elinde bıçakla sokakta duran Cemil Kaya’yı  silahla vurarak ölümüne sebep oldu.  Nevşehir’in Kozaklı  ilçesinden Cemil Kaya’nın 45 yaşında evli ve 4 çocuk babası  olduğu öğrenilirken, son günlerde ruhsal sorunları olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Belçika’nın Verviers kentine bağlı küçük bir belde olan Spintay da sabah saat 11 sularında meydana gelen olayda polis ile tartıştıktan sonra olay kavgaya dönüşmesi sonrası Polis tarafından kalbinden vurularak öldürülen,Nevşehirli gurbetçimiz 45 yaşındaki Cemil Kaya nın yakınları ve vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdi.


Belçika Türk Federasyonu Başkanı Ömer Zararsız” Olaydan dolayı büyük şok ve üzüntü içerisindeyim. Her ne sebepten olursa olsun polisin tek el ateş ederek vatandaşımızın kalbinden vurması cinayettir. Kaldıki dört polis bir adamı tutamadıklarmı? Yazık çok yazık. Bunun hesabını verseler de geride bıraktığı gözü yaşlı ailesi ve dört çocuğuna ne olacak. Her şeye rağmen vatandaşlarımızı sağ duyuya davet ediyor, Belçika yetkili makamlarında göreve çağırıyoruz.Ölen kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum ” dedi

Olayı duyan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy’unda olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Öte yandan Verviers Belediye başkanı Marc Elsen Cemil Kaya’nın   ölümünün trajik bir olay olarak nitelendirdiğini, Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve Belçika Türk toplumuna taziyelerini öğrenildi.

NEVŞEHİRLİ CEMİL KAYA BELÇİKA'DA POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜ

Verviers’de bu sabah polis elinde bıçakla sokakta duran Cemil Kaya’yı  silahla vurarak ölümüne sebep oldu.  Nevşehir’in Kozaklı  ilçesinden Cemil Kaya’nın 45 yaşında evli ve 4 çocuk babası  olduğu öğrenilirken, son günlerde ruhsal sorunları olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Bu sabah 11 sularında Verviers kenti Spintay mahallesi Fyon caddesindeki Rue du Bosquet merdivenlerinde  meydana gelen olayda henüz bilinmeyen bir nedenle elinde bıçakla dolaşan Cemil Kaya,  polisin açtığı ateş sonucu sağ göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Olaya müdehale eden Weser Polisi,   elinde bıçakla sokakta agresif hareketler yapan Cemil Kaya’ya  bir polis memurunun ateş açarak ölümüne sebep olduğunu bildirirken,  görgü tanıkları ise ruhsal sorunlar yaşayan Cemil Kaya’nın kimseye zarar vermediğini ancak çevredeklierin şikayeti üzerine olay mahalline gelen  6 kişilik bir polis ekibinin, sert müdehale ettiğini kaydetti.  

Çok yeni olması sebebiyle henüz kesin bir yargının elde edilemediği trajik olayda, bazı kaynaklar Cemil Kaya ile ilgili Verviers’in farklı bölgelerinden bir kaç şikayetin polise ulaştığını ve bu nedenle polisin 2-3’er kişiden oluşan özel 2 ekiple ciddi bir müdehaleye ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Diğer taraftan Cemil Kaya’nın yaşadığı ruhsal sorunlar yüzünden bıçakla evden ayrılması ile eşinin kendisine ya da çevredeki herhangi birine zarar vermemesi için bizzat kendisinin polise yardım için başvurduğu yönünde bilgiler de elde edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Verviers’de yaşayan Türk toplumu  şok içinde.  Görgü tanığı Engin Çınar’ın da olayın şoku nedeniyle hastanede gözetim altında olduğu kaydedildi.

Olay mahalline gitmek üzere yolda iken görüştüğümüz Brüksel Başkonsolosu Ali Barış Ulusoy  şu sıralar vatandaşlar, yetkililer ve aile ile görüşmelerini sürdürüyor. Konuyla ilgili  emniyet birimlerinin  bağlı bulunduğu Verviers Belediye Başkanı  Marc Elsen ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen  Başkonsolos Ulusoy,  Elsen’in 'polisin Cemil Kaya’yı etkisiz hale getirmek üzere ateş açtığını ve trajik sonuçtan kendisinin de üzüntü duyduğunu bildirdiğini'  aktardı.