Nevşehir’de ,Ramazan ayı nedeniyle bazı işletme sahip ve yöneticilerini telefonla arayıp kendilerini Nevşehir Belediyesi yöneticileri olarak tanıtıp nakit para  talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Nevşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayı nedeniyle Nevşehir’de bazı işletme sahip ve yöneticilerini arayan kimliği belirsiz kişi veya kişilerin, kendilerini Nevşehir Belediyesi yöneticileri  olarak tanıttıktan sonrahayır amaçlı kullanacaklarını beyan ederek nakit  para talebinde bulundukları şeklinde  ihbarların alındığın belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi :  “ Son günlerde bazı işletme sahipleri ve yöneticilerinin  telefonla aranmak suretiyle kendilerini  Nevşehir Belediyesi yöneticileri  olarak  tanıttıkları ve söz konusu kişilerden mübarek Ramazan ayında hayır işlerinde kullanılmak üzere nakit  para talebinde bulundukları şeklinde ihbarlar alınmaktadır. Hiçbir şekilde  vatandaşlarımızdan Nevşehir Belediyesi yöneticilerinin böyle  bir talebi olmamıştır.Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür talepte bulunanlara itibar etmemesini ve  en yakın emniyet güçlerine  bildirmeleri  önem arz etmektedir. Söz konusu ihbarlarla ilişkin olarak  Nevşehir Belediyesi tarafından gerekli yasal işlemler yapılacak olup  kamuoyuna saygı ile duyurulur. “