NEVŞEHİR(MHA) Kamuoyunun gözü genel itibariyle belediye başkan adaylarında ancak, yerel yönetimlerin iş yapabilmesi için belediye meclis üyeleri de büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca gözler Nevşehir Belediye Meclisi üyeliklerine kimlerin aday gösterileceğine de çevriliyor.

İki dönemdir belediye meclisi konusunda sorun yaşamayan, ya da en azından kamuoyuna bu konuda bir sorun yaşandığına dair bir durum aksetmeyen Nevşehir belediyesinde Mart ayı sonundaki seçimler öncesinde 18’i Ak Partili, 7’si Milliyetçi Hareket Partili toplam 25 belediye meclis üyesi bulunuyor. Bu isimlerden yeni dönemde kimlerin her iki partiden aday gösterilip gösterilmeyeceklerini de önümüzdeki günler gösterecek.

Nevşehir Belediyesi meclisinde 2009 – 2014 tarihleri arasında görev yapan Ak Partili Belediye Meclis üyeleri; Ahmet Yücebaş, Atilla Seçen, Faruk Sağcan, Hakan Uluçay, İbrahim Yılmaz, Mahir Özçeliker, M. Yakup Sağlanmış, Melahat Aktürk, Metin Çakıllı, Mustafa Aydın, Mustafa Rehber, Nurhan Dülger, Sedat Cantekin, Şadan Özleşen, Yunus Konukseven, Yücel Menekşe, Zafer Çekiç, ve Zübeyde Kıratlı Ak Partili belediye meclis üyeleri olarak görev yaptı.

Ali Bölükbaşı, Bayram Ülger, Adem Yılmaz, Derviş Demirtaş, Nazmi Özçelik, Nihat Kanmaz, Yavuz Akkuş ise Milliyetçi Hareket Partili belediye meclis üyeleri olarak görev aldı.

Mart ayı sonunda gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde 5 yıl süreyle belediye meclisinde görev alan bu isimlerden kimlerin tekrar aday gösterileceği, seçileceği, siyasi partilere göre Nevşehir belediye Meclisi dağılımının nasıl değişip değişmeyeceğini de yerel seçim sonuçları belirleyecek.