NEVŞEHİR(MHA) Avanos Belediyesi hazırladığı broşürle ilçede bulunan esnaflara saç sakal dahil olmak üzere kişisel açıdan bakımlı olmaları uyarısında bulundu.

Avanos Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından esnaflara dağıtılmak üzere, ilçemizi ziyarete gelen konuklara sunulan hizmetlerin kalitesini ve seviyesini yükseltmek, ilçemizden ayrılanların güzel intiba ve duygularla Avanos’u hatırlamalarını sağlamak amacıyla el ilanı hazırlandı.

Söz konusu ilanda; “Değerli Esnaflarımız, Bu broşür, halkımıza ve ilçemizi ziyarete gelen konuklarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini ve seviyesini yükseltmek, esnaflarımızın müşterileriyle olan ilişkilerini geliştirmek amacıyla Avanos Belediyesi tarafından hazırlanmıştır. Avanos’umuz sahip olduğu coğrafi, tarihi ve kültürel özellikleri sebebiyle dünyanın ve ülkemizin önemli turizm ve el sanatları merkezlerinden biri haline gelmiştir.  İlçemizin tanıtımının kaliteli bir şekilde yapılabilmesi ve çağdaş kent profilimizin doğru yansıtılabilmesi için siz değerli esnaflarımızın sorumluluğu oldukça büyüktür. Bu nedenle ilçemizde hizmet veren esnaflarımızın hassasiyetle yaklaşması gereken birtakım hususlara Avanos Belediye Başkanlığı olarak dikkat çekmek istiyoruz: İlçemize ziyarete gelen konuklarımızla ve halkımızla bire bir iletişim kuran tüm esnaflarımızın, kılık-kıyafetlerinin temiz ve saç-sakal tıraşlarının düzgün olması büyük önem arz etmektedir. İş yerlerinizin temizliğine gereken özenin gösterilmesi ve sıhhi bakım ve kontrollerin düzenli yapılması müşteri memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Herkes kendi dükkânının önünü temiz tutarsa, çevrenin temizliğine yönelik herkes duyarlı davranırsa dönüşler de bir o kadar güzel olacaktır. Hizmet sektöründe görev alan bütün çalışanların, İletişim esaslarını nezaket ve güler yüz çerçevesinde oluşturmaları hem kendi iş yeriniz hem de ilçemizin tanıtımına olumlu etkiler sağlayacağı için, müşterilerle ücret temini, çeşitli sorunların çözümü ve benzeri diyaloglar esnasında yakışıksız ifade ve sert tavırlardan kaçınılması gerekmektedir.

Esnaflarımızın iş yerlerinin önündeki alan veya kaldırımları kullanırken; bu alanların ortak kullanıma açık olduğunu unutmamaları, çevrelerindeki diğer esnaf arkadaşlarının hakkına ve insanların geçişlerine engel olmayacak şekilde davranmaya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kaldırımların işgali, temizlik ve rutin denetimler vb. konularda esnaflarımızın zabıta ekiplerimize yardımcı olmaları; var olan ve olması mümkün sorunların çözümünde kolaylık sağlaması açısından oldukça önemlidir. Alkol satış ve sunumu yapılan iş yerlerinde, ilgili mevzuatların uygulanması ve sosyal yaşam gereği her türlü ahlaki unsurun gözetilmesi konusunda gerekli hassasiyetin sağlanması da oldukça önemlidir. Ayrıca tütün ürünlerinin satışı ve kullanımı konusunda da ilgili yönetmeliklere uyulması gerekmektedir. Turizm sezonunun da açılmasıyla birlikte, çalışmalarınızın daha da yoğunluk kazanacağı bu dönemlerde bahsi geçen detaylara hassasiyet ile yaklaşmanız ilçemiz açısından oldukça önemlidir. Olumlu yaklaşımlarımız gibi olumsuz tüm detayların da bütün Avanos’a mal edileceği sorumluluğu ile çalışmalarınızda başarılar diler, gösterdiğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederim” ifadelerine yer verildi.