NEVŞEHİR(MHA) Belediye ve özel idare çalışanlarına hitap eden Memur-Sen’e bağlı Bem-Bir-Sen ilimiz genelinde şu ana kadar 7 belediye ve özel idare çalışanlarını kapsayan sosyal denge sözleşmesi imzaladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen Nevşehir İl Başkanı Feridun Özdemir, Nevşehir Belediyesi başta olmak üzere ilimiz genelinde 2 ilçe ve 4 belde belediyesi ile sosyal denge sözleşmesinin imzalandığını, İl Özel idaresi çalışanları içinde aynı sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Nevşehir belediyesi ile 4. yılına giren Sosyal Denge Sözleşmesinin Ürgüp ve Acıgöl ilçe belediyelerinde, Ortahisar, Uçhisar, Nar ve Göreme belde belediyelerinde de yapıldığını kaydeden Bem-Bir-Sen Nevşehir İl Başkanı Feridun Özdemir, İLO sözleşmesi ve 4688 Sayılı kanun çerçevesinde yapılan sosyal denge sözleşmelerinin ilimiz genelindeki bir çok belediye de daha yapılması için de girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Bu sözleşmelerin amacının Bem-Bir-Sen üyesi belediye ve özel idare çalışanlarının maddi ve manevi açıdan daha ferah bir hale getirilmesi olduğunu kaydeden Özdemir, Türkiye genelinde Bem-Bir-Sen genel merkezinin 1000’in üzerinde belediye ve özel idare ile söz konusu sosyal denge sözleşmesini imzaladığına da dikkat çekti.