Bem-Bir-Sen Açlık Ve Yoksulluk Rakamlarını Açıkladı

NEVŞEHİR(MHA) BEM-BİR-SEN Nevşehir Şube Başkanı Feridun Özdemir, Nisan Ayında Açlık Rakamlarının düştüğünü belirtirken, Yoksulluk Rakamlarının İse Artmaya Devam Ettiğine dikkat çekti.

Özdemir açıklamalarında; “Yoksulluk Rakamları 11 Lira Artarken, Açlık Rakamlarında 2 Lira Düşüş Yaşandı. Artan Enflasyon, Yoksulluk Rakamlarını Yükseltti. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Nisan ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geç im haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı. Nisan ayında açlık rakamlarınde düşüş yaşanırken, yoksulluk rakamları ise artmaya devam etti. Nisan ayında yoksulluk rakamları 11 lira artarken, açlık rakamları ise 2 lira düştü. Mart ayında 1186 lira olarak gerçekleşen açlık sınırı, Nisan ayında 1184 lira olarak gerçekleşti. Mart ayında 3 bin 27 lira olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları Nisan ayinda ise 3 bin 38 lira olarak kayıtlara geçti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, açlık sınırı düştü, yoksulluk sınırı arttı. Artan enflasyon, rakamları yoksulluk sınırının yükselmesinde etkili oldu. Aylık en yüksek artış %13,10 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Nisan ayında endekste yer alan gruplardan ev eşyasında %1,57, gıda ve alkolsüz içeceklerde %1,42, eğitimde %0,97, sağlıkta %0,93 artış gerçekleşti. Aylık en fazla düşüş gösteren grup %0,54 ile ulaştırma oldu.

Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Nisan ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise %0,10 ile çeşitli mal ve hizmetler oldu” dedi.