“Ben O Zaman Sizin Bir Çayınızı İçeyim Müdürüm”

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin en önemli turistik merkezi Göreme beldesinin yeni içme suyu projesine dahil edilmesini isteyen Başkan Nuri Cingil, DSİ Bölge Müdürlüğü Yetkilisinin “Gelin bir çay içelim. Bakalım Projeye” teklifine işte böyle yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın başkanlığında yapılan il koordinasyon Kurulunda dikkat çeken hususlardan biri de Göreme Belediye Başkanının ilimizde Sulusaray, Nar ve Göre gibi yerleşim merkezlerini ilgilendiren içme suyu projesine Göreme’nin de dahil edilmesi teklifi oldu.

Göreme’nin Kapadokya bölgesinin mihenk taşı turizm yörelerinden biri olduğuna dikkat çeken ve Koordinasyon Kurulunda söz alan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Avuç’tan getirilmesi planlanan ve içerisinde Sulusaray, Nar ve Göre gibi yerleşim merkezlerinin yer aldığı yeni içme suyu hattına Göreme’nin de dahil edilmesini istiyoruz. Proje ile getirilecek bu su sonuçta beldemiz sınırlarından geçecek. Bu projeye beldemizin de dahil edilmesini talep ediyoruz. Bilindiği üzere Göreme Kapadokya bölgesinin mihenk taşı turizm beldelerimizden biri. 5 bin yatağa ulaşmış durumdayız. Ve içme suyu beldemiz açısından son derece önemli bir konu. Bilindiği üzere beldemiz içme suyu Cezaevi mıntıkasından ve beldemize 15 kilometre uzaktan getiriliyor” ifadelerinde bulundu.

Göreme Belediye Başkanının bu talebinin ele alınabileceğini ve şu anda yürütülen Projenin son durumuna bakılması gerektiğini söyleyen DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilisi Başkan Cingil’i bölge müdürlüğüne gelerek kendisinin bir çayını içmesi teklifinde bulundu. Başkan Cingil ise bu teklife “Ben O zaman sizin bir çayınızı içeyim Müdürüm” yanıtını verdi.