Kaymaklı Belediyesi’nin başlattığı proje ile beldede öğretim gören öğrenciler gezerek öğreniyor.

Kaymaklı Belediyesi beldede öğrenim göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Benim Memleketim isimli proje başlattı. Kaymaklı Belediyesinden yapılan açıklamada, Kaymaklı’nın, Türkiye’nin önemli turizm noktalarından birisi olduğuna dikkat çekilirken, dünyaya kendini kanıtlamış ve turizmde dünyanın bilinen ve sayılan “en büyük yeraltı şehri”ne sahip bir belde olduğu vurgusu yapıldı.
“Kaymaklı, tarihi camii ve kilisesi, kuru kaymağı, yeraltı şehri, sivil mimari örnekleri ile adeta bir açık hava müzesi, birçok kültürün izlerini barındırması nedeniyle de bir kültür mekânıdır. Bu tarihi yerler, tarihi eserler, geçmişin büyülü dünyasını günümüz insanıyla buluşturmaktadır.
Kaymaklı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Ofisi tarafından gerçekleştirilen, sosyal sorumluluk projesi olarak organize edilen “Benim Memleketim”, öğrencilerin seviyelerine uygun olan bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek; yaşayarak öğrenmelerine imkân vermek; onlara çevrelerini, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmak; yaşadıkları beldeye karşı sorumluluk ve sahiplenme duygularını pekiştirmek; tarihe sahip çıkma ve koruma farkındalığı yaratmak hedefi ile oluşturulmuştur.
Proje kapsamında Kaymaklı’da öğrenim gören çocuklarımıza beldenin tarihi mekânları gezdiriliyor ve öğrencilerden bu gezilerin sonunda gezi yazısı yazması isteniyor. Kurul tarafından seçilen eserlerde her okulun kendi içerisinde seçilecek ilk 3 dereceye sürpriz ödüller verilirken, seçilen eserler Kaymaklı Belediye Gazetesi’nde yayınlanacaktır.”