11 ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte vatandaşlara Ramazan Bayramı öncesinde berberlere adeta akın etti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de vatandaşlar Ramazan Bayramı hazırlığına başladı. Nevşehir’de bayram yoğunluğu fazlasıyla yaşanırken berberlerin ise bayram mesaileri sabahın ilk saatlerinden itibaren başladı. Berberler yoğunluktan dolayı son derece mutlu olurken vatandaşlar ise saatlerce traş olabilmek için sıra bekliyorlar.

Nevşehir’de erkek kuaförlüğü yapan Eyüp Aksoy, vatandaşların traş olmak için son günü beklediklerini ama bundan dolayı yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ifade etti.

Eyüp Berber işletmecisi Eyüp Aksoy, Bayarama saatler kala yoğunluğun başladığını ve Bayram namazına kadar yoğunluğun devam edeceğini belirtti.

Nevşehir Esentepe mahallesinde erkek kuaförlük mesleği ile uğraşan Murat Uysal ise, “ Ramazan bayramı geldi ve bizlerde geleneksel olarak yoğun bir tempoda çalışıyoruz. İyi de başladı iyi geçiyor ve iyi de olur inşallah. Sabah saatlerine kadar çalışacağız. Vatandaşlar bayrama daha güzel girebilmek için son günü bekliyor” diye konuştu.

Ramazan Bayramı öncesinde traş olmak için bir saat boyunca sıra beklediğini ifade eden Nevşehirli bir vatandaş ise, “Yıllardır bizim çocukluğumuzdan beri alışkanlık arefe günü traş olmak. Ramazan bayramlarına hazırlıklarımız bu şekilde devam ediyor. Yaklaşık bir saatten beri sıra bekliyorum akşamüzeri olsa daha fazla beklerdik” dedi.